Šéfredaktor Športu Markíza Group Martin Lisý.
StoryEditor

Šéfredaktor Športu Markízy: EURO 2024 je pre nás veľkou výzvou

11.06.2024, 09:31
Autor:
redred

O tom, čo všetko si športová redakcia oficiálneho vysielateľa UEFA EURO 2024 na Slovensku, skupina Markíza, pre divákov pripravila, sme sa rozprávali s Martinom Lisým.

Ako vyzerá aktuálne príprava redakcie športu na blížiace sa EURO 2024?

Čaká nás najväčší futbalový projekt, aký sme kedy vysielali, takže od 14. júna do 14. júla bude naším prechodným domovom náš športový newsroom. Futbalovým európskym šampionátom však žije celá Markíza. Pravidelne sa už niekoľko mesiacov stretávame aj s kolegami z iných oddelení s jediným cieľom – aby si futbalový fanúšik užil skvelú jazdu plnú zábavy a výborného futbalu.

Už počas skupinovej fázy bude priamo v Nemecku komentátorská dvojica – Andrej Zvolenský a Marek Sapara, ktorá bude komentovať všetky tri zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie, ale aj ďalšie zápasy vrátane otváracieho súboja, v ktorom domáci futbalisti v mníchovskej Allianz aréne nastúpia proti Škótsku. K nim sa vo vyraďovacej časti turnaja pridá ďalšia dvojica komentátorov Marek Arpáš a Stano Šesták. Od osemfinále, kde postúpi šestnásť najlepších tímov, až po finále budeme komentovať zápasy priamo zo štadiónov v Nemecku.

image

Futbalový šampionát UEFA EURO 2024 štartuje už o týždeň.

Na čo všetko sa môžeme počas Majstrovstiev Európy z pohľadu diváka tešiť?

Diváci sa môžu tešiť na to, že z majstrovstiev Európy odvysielame všetkých 51 zápasov. V Záhorskej Bystrici budeme mať štúdio UEFA EURO 2024, v ktorom moderátori spoločne s futbalovými expertmi ponúknu divákom zaujímavé postrehy, emócie hráčov, trénerov či divákov.

image

Futbalové EURO ´24 štartuje už o týždeň. Prinášame kompletný rozpis zápasov

Spestrením s odľahčeným pohľadom bude talkshow Taký je futbal. Špeciálny obsah budeme mať aj na našich sociálnych sieťach a na našom webe tvnoviny.sk, kde už dnes nájdete v sekcii UEFA EURO 2024 množstvo zaujímavých článkov. Každý hrací deň, ktorých je celkovo 22, zhrnieme vždy všetko podstatné a najzaujímavejšie v našom v highlightovom programe.

Kde všade nájdu diváci zápasy?

Súboje najlepších európskych tímov budú môcť fanúšikovia sledovať na Markíze, DAJTO a, samozrejme, na Voyo. Zápasy budú dostupné aj cez živé vysielanie našich TV staníc (Markiza, Dajto) na Voyo, rovnako na Voyo, kde v sekcii UEFA EURO 2024 používatelia nájdu všetky priame prenosy aj záznamy zápasov.

Ako budú vyzerať štúdiá v Záhorskej Bystrici?

Základné štúdio s vizuálom a grafikou UEFA EURO 2024 budeme mať na Slovensku, v Záhorskej Bystrici v Markíze. Odtiaľ budeme vysielať všetky zápasové štúdiá, t. j. pred zápasom, v polčasovej prestávke aj po zápase. Vystriedajú sa v ňom viacerí moderátori a komentátori, ktorých diváci poznajú z vysielania Niké ligy. Či už je to Majo Tomčák, Slávo Jurko, Marek Arpáš, Miro Špaček, Peťo Filo, Tomáš Ďutka či Maroš Červenka.

image

Mannschaft kreuje pre národný futbalový mančaft

Budú mať zápasové štúdiá nejaké novinky?

Okrem elektronickej ceruzky budeme pracovať aj s vertikálnou plazmou. Ide o prvok, ktorý sme v Markíze použili aj pri prezidentských voľbách. Okrem štandardných dvoch plaziem, ktoré sú súčasťou nášho štúdia, chceme divákom takýmto spôsobom sprostredkovať zaujímavý obsah, ktorý sa bude objavovať napríklad aj na sociálnych sieťach v rámci UEFA EURO 2024, budeme pracovať s rôznymi štatistikami a grafickými prvkami, zviditeľnením hráča zápasu či iného kľúčového hráča, aby si divák vedel vizualizovať, o kom práve v štúdiu hovoríme. Práve na to budeme využívať možnosti, ktoré nám novinka vo forme vertikálnej plazmy prináša.

Čo pre vás osobne znamená, že skupina Markíza získala vysielacie práva na UEFA EURO 2024?

Je to ďalší skvelý veľký projekt, ktorý verím, že zase našu športovú redakciu niekam posunie. Je pravda, že v televízii pôsobím vyše dvadsať rokov a bol som pri mnohých projektoch, ktoré sme pripravovali aj v minulosti, či už to bola Liga majstrov, majstrovstvá sveta v hokeji, hokejový olympijský turnaj v Soči 2014, svetový pohár v hokeji v Toronte 2016, zápasy NHL a ďalšie. UEFA EURO 2024 je pre nás veľkou výzvou, pristupujeme k tomu s maximálnou pokorou. Verím, že to, ako sme k tomu zodpovedne pristupovali, diváci v konečnom dôsledku aj ocenia.

01 - Modified: 2024-06-10 07:45:32 - Feat.: 0 - Title: Mannschaft kreuje pre národný futbalový mančaft 02 - Modified: 2024-06-08 07:13:33 - Feat.: 0 - Title: Futbalové EURO ´24 štartuje už o týždeň. Prinášame kompletný rozpis zápasov 03 - Modified: 2024-05-30 09:01:29 - Feat.: 0 - Title: Riaditeľ Markízy: Odmietame obvinenia z cenzúry, Michal Kovačič hrubo poškodil našu dobrú povesť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. júl 2024 08:37