Lidl SR
StoryEditor

Lidl má v Ilave novú, modernejšiu predajňu

20.03.2018, 09:30
Autor:
TSTS
Pôvodná ilavská predajňa bola nahradená novou, ktorá je modernejšia, priestrannejšia a ekologickejšia

Sieť predajní spoločnosti Lidl sa nielen rozrastá, ale aj neustále modernizuje. Dôkazom toho je presťahovanie ilavskej predajne, ktorá je teraz modernejšia, priestrannejšia a ekologickejšia.

Predajňa ktorá sa nachádza na Ulici Ľ. Štúra približne  päťsto metrov od pôvodnej filiálky, má rozlohou predajnej plochy 1400 m2.  Pre zákazníkov je k dispozícii 123 parkovacích miest, z toho sú 4 vyhradené pre telesne postihnutých a 2 pre rodiny s deťmi. Samozrejmosťou je vlastná pekáreň, ktorá bude zákazníkom celý deň ponúkať čerstvé pečivo. Predajňa je vybavená okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení aj tými pokročilými ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení. Výstavba filiálky trvala 6 mesiacov.

„Predajňu v Ilave sme pôvodne otvorili v novembri 2009 a rozlohou predajnej plochy patrila k tým menším. Zároveň však bola zákaznícky veľmi obľúbená, a preto ma veľmi teší, že sa nám podarilo vybudovať novú a k životnému prostrediu ohľaduplnejšiu predajňu. Z pohľadu zákazníka ide o modernejší a komfortnejší obchod,“ uviedol Filip Dvořák, obchodný riaditeľ diskontného reťazca.

Súčasťou otvorenia novej predajne je podpora žiakov Základnej školy na Medňanskej ulici v Ilave. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 1 euro na športové a pedagogické pomôcky pre viac ako 400 žiakov navštevujúcich uvedenú školu. Projekty spoločnosti Lidl hovoria o tom, že jej  záleží na deťoch, na ich správnom rozvoji a ja, ako pedagóg, za to Lidlu úprimne ďakujem. Vďaka projektu „Váš nákup = veľká pomoc“ budeme môcť zmodernizovať výchovno-vzdelávací proces a obnoviť športové pomôcky na škole,“  povedala Mgr. Jarmila Janošíková, riaditeľka podporovanej základnej školy, počas slávnostného otvorenia predajne.

Na pondelkovom otvorení predajne nechýbal ani primátor mesta Ilava, Ing. Štefan Daško, ktorý uviedol: „Som presvedčený o tom, že táto predajňa bude prínosom pre občanov mesta Ilavy a jej širšieho okolia. Chcem sa poďakovať spoločnosti Lidl a všetkým jej pracovníkom, ktorí sa o toto pričinili. Prajem vám veľa spokojných zákazníkov.“

Lidl na Slovensku v 131 predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Nárast platov o tridsať percent za necelý rok a pol, zvýšenie nástupnej mzdy až o tretinu a o tretinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví, to všetko je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Priemerný mesačný plat na pozícií predavačov-pokladníkov / predavačiek-pokladníčok aktuálne je 845 €. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. Lidl nedávno obhájil prestížne medzinárodné ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia, stal sa tiež „Najzamestnávateľom“ v kategórií obchod. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už štyrikrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

01 - Modified: 2021-10-27 14:05:52 - Feat.: - Title: Lidl štartuje vlastný podcast 02 - Modified: 2021-01-29 12:29:39 - Feat.: - Title: Rada pre reklamu vyniesla verdikt: Sťažnosť na reklamu Lidla je neopodstatnená 03 - Modified: 2020-12-16 11:04:40 - Feat.: - Title: Samoobslužné pokladnice už aj v Lidli 04 - Modified: 2020-11-24 09:07:03 - Feat.: - Title: Lidl mení PR agentúru 05 - Modified: 2020-11-07 12:34:13 - Feat.: - Title: Kúpili ste biele, bude z toho červené. Lidl podporil budúcich vinárov
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:45