Ferrero: Správy o udržateľnosti za rok 2021
StoryEditor

Skupina Ferrero uverejňuje svoju 13. správu o udržateľnosti

17.08.2022, 14:00
Autor:
TSTS

Popredný svetový výrobca balených cukroviniek, skupina Ferrero, zverejnila aktuálne informácie o úspešnom pokračovaní plnenia svojich ambicióznych cieľov v oblasti udržateľnosti, vrátane prechodu na obnoviteľnú energiu vo všetkých svojich výrobných závodoch a dosahovaní stanovených záväzkov ohľadom obalových materiálov a nákupu surovín.

Všetky spomínané pokroky mapuje jej 13. Správa o udržateľnosti, ktorá opisuje kroky realizované počas roku 2021 na splnenie ekologických a sociálnych cieľov v štyroch kľúčových oblastiach: ochrana životného prostredia, nakupovanie surovín udržateľným spôsobom, podpora zodpovednej spotreby a pomáhanie ľuďom.

„Pandémia narušila zabehnuté sociálne i ekonomické systémy po celom svete, pričom konkrétne dopady sa štát od štátu líšia. My sme však ako obchodná spoločnosť prejavili značnú odolnosť voči týmto vplyvom, a vďaka tomu môžeme bez zmien pokračovať aj v úspešnom plnení našich plánov v oblasti udržateľnosti, ako si môžete prečítať v našej správe. Okrem toho sa nám darí neustále rozširovať naše podnikanie, či už pomocou nových akvizícií alebo prirodzeným rastom,“ uviedol predseda predstavenstva Skupiny Ferrero Giovanni Ferrero.

Najdôležitejšie poznatky zo Správy o udržateľnosti za rok 2021:

  • Spoločnosť Ferrero sa zaviazala, že jej obaly budú najneskôr od roku 2025 v plnej miere opätovne použiteľné, recyklovateľné alebo kompostovateľné, a k tomuto cieľu sa úspešne približuje. Vlani sa jej to podarilo už z 83 %.
  • Spoločnosť si nastavila ďalšie ambiciózne ciele v oblasti udržateľnosti obalových materiálov, vrátane zníženia podielu primárnych plastov o 10 % a zvýšenia obsahu recyklovaných materiálov v plastových obaloch až na 12 % do roku 2025.
  • Prechod na obnoviteľnú energiu prebieha v rýchlom tempe: 84 % elektriny nakupovanej pre výrobné závody teraz pochádza z obnoviteľných zdrojov a 16 prevádzok našej spoločnosti už funguje na tejto elektrine zo 100 %.
  • Spoločnosť Ferrero splnila svoj cieľ nakupovať výhradne trstinový cukor s certifikátom organizácie Bonsucro.
  • Spoločnosť Ferrero tiež zaistila dohľadateľnosť pôvodu až na úroveň jednotlivých plantáží pri viac ako 95 % dodávaného kakaa.
  • Spoločnosť poskytla školenia pre viac ako 134 000 farmárov z Pobrežia Slonoviny a Ghany, a to s cieľom podporiť zodpovedné poľnohospodárske postupy v kľúčových regiónoch pestovania kakaa v rámci jej programu pomoci partnerským pestovateľom priamo v mieste.

„Ako sami môžete vidieť v našej správe, dosiahli sme zásadný pokrok v mnohých aspektoch našej stratégie udržateľnosti a v napĺňaní cieľov, ktoré sme si sami stanovili. Zvýšili sme svoju energetickú úspornosť, schválili sme centrálny investičný program zameraný na obmedzenie uhlíkovej stopy a podarilo sa nám realizovať množstvo zlepšení v našom portfóliu obalových materiálov, to všetko v súlade s naším plánom podpory udržateľnosti na obdobie do roku 2025. V súvislosti s dodávateľskými reťazcami používaných surovín sme vydali Chartu pre spracovanie kakaa a aktualizovali Chartu palmového oleja a Chartu lieskových orieškov – snažíme sa zaviesť taký systém produkcie jednotlivých surovín, ktorý prináša prospech všetkým zúčastneným stranám,“ doplnil generálny riaditeľ Skupiny Ferrero Lapo Civiletti.

01 - Modified: 2018-05-21 09:29:47 - Feat.: - Title: Kinder má 50 rokov 02 - Modified: 2018-01-18 07:01:18 - Feat.: - Title: Nestlé predá svoj cukrársky biznis v USA firme Ferrero za vyše dve miliardy
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:08