Bostonské vraždy (Rizzoli & Isles)
StoryEditor

Seriál Bostonské vraždy prichádza na Doma. Pozrite si video

04.11.2013, 14:00
Herci známi z iných kriminálok, epizódy o zločinoch aj osobných životoch. Detaily, o čom je nový seriál televízie Doma Rizzoli & Isles.

Seriál Rizzoli & Isles prichádza na Slovensko. Ako už Stratégie informovali, pod názvom Bostonské vraždy sa bude v slovenskej premiére vysielať na televízii Doma. Stanica teraz nasadila sériu upútavok na podporu jeho štartu.

Bostonské vraždy štartujú na Doma v utorok 19. novembra. Budú sa vysielať namiesto seriálu Sultán, vždy v utorok a štvrtok o 20:30.

Televízia Doma si tak skúsi v hlavnom vysielacom čase iný než turecký romantický žáner. Bostonské vraždy sú klasická americká kriminálka. Vznikli podľa knižného bestselleru od Tess Gerritsen. Cielia skôr na ženy a rodinných divákov. Hlavnými hrdinkami sú detektívka (Angie Harmon, známa zo seriálu Zákon a poriadok) a patologička (Sasha Alexander, známa z NCIS) a okrem detektívne linky je v seriáli výrazná aj osobná. Hlavné postavy sú kamarátky, ktoré spolu prežívajú i osobné radosti a problémy.

Krimiseriál Rizzoli & Isles vznikol v Amerike na objednávku káblovej stanice TNT. Má štyri série a piata sa chystá na leto 2014. Spolu s ňou dosiahne počet 70 epizód.

Prečítajte si tiež:

Viac o seriáli a upútavky Doma nižšie

Seriál Bostonské vraždy

O čom je: Detektívka Jane Rizzoli a patologička Maura Isles sú blízke priateľky a zároveň úplne opačné povahy. Spolu sa im darí vyriešiť najzávažnejšie zločiny Bostonu.

Žáner: krimi

Originálny názov: Rizzoli & Isles

Krajina pôvodu: USA (2010-doteraz)

Herci: Angie Harmon, Sasha Alexander, Jordan Bridges, Lee Thompson Young, Brian Goodman, Bruce McGill, Lorraine Bracco

Sledovanosť: S prvou sériou v lete 2010 sa Rizzoli & Isles stal vôbec najsledovanejším seriálom v histórii amerických káblových televízií. Premiéru na stanici TNT videlo takmer 7,6 milióna ľudí, prvá séria ako celok mala priemer 6,9 milióna. TNT odvysielala už štyri série a na budúce leto si objednala piatu. S poslednou sériou bol Rizzoli & Isles najsledovanejším hraným letným káblovým seriálom Ameriky u žien od 25 do 54 rokov, ale aj divákov celkovo. Letné epizódy mali sledovanosť 5,7 milióna (2+).

Rizzoli & Isles uviedli aj v Nemecku na Vox alebo v Česku na Prime pod názvom Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně. Dobre odštartoval napríklad v Maďarsku, kde ho v roku 2010 nasadila stanica Viasat3 do hlavného vysielacieho času za CSI: Miami. Distribútor si pochvaľuje tiež výsledky zo Švédska.

Distribútor: Warner Bros. International Television Distribution

Čo na to Stratégie: Rizzoli & Isles je to najlepšie, čo mohla Doma nasadiť, ak si chce skúsiť krimi žáner a osloviť ním bežného diváka, ktorý chce trochu zločinu a emócií. Ľahký, jednoduchý krimisériál je podobný úspešným hitom, aké ponúka napríklad CBS. Je to však diametrálne odlišný žáner než turecká produkcia, na ktorú boli diváci doteraz zvyknutí. Patrí na stanice ako Doma, avšak nasadenie rovno oproti Búrlivému vínu a Paneláku bude pre neho silnou skúškou.

http://youtu.be/0ZZEIIuOWAU

http://youtu.be/WsWACCmH1FU

http://youtu.be/XxZfF7qd5Us

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. máj 2024 07:05