Wallander
StoryEditor

Seriál Wallander opäť na RTVS, zaradí ho Dvojka

14.09.2015, 15:00
Detektívny seriál Wallander dostane v reprízach zaujímavý čas - pôjde v nedeľu večer o 20. hodine.

Na obrazovky RTVS sa vracia krimiseriál Wallander. Aj keď pôjde v repríze, dostane najlepší možný čas - o 20. hodine večer. Tentoraz ho však zaradí Dvojka.

V premiérach chodil Wallander od jesene 2013 na Jednotke. Reprízy odštartujú na Dvojke 27. septembra a Wallander pôjde vždy v nedeľu o 20:20.

Tento krok prichádza po tom, čo RTVS ohlásila zmeny na Dvojke. Ako avizovala v upútavke (video nájdete na konci správy), od pondelka do štvrtka chce na jeseň ponúkať dokumenty a "od piatka do nedele kvalitné seriály a filmy".

Detektívny seriál Wallander kúpila RTVS v roku 2013 od spoločnosti Zodiak Rights SAS. Za 18 450 eur získala práva na tri série, respektíve deväť 90-minútových epizód.

Seriál vznikol na objednávku britskej BBC, no vysielala ho napríklad aj nemecká verejnoprávna ARD či americká PBS a práve teraz ho ponúka aj česká ČT 2. Kenneth Branagh sa v ňom predstaví ako švédsky detektív Kurt Wallander, ktorého vytvoril spisovateľ Henning Mankell. Za stvárnenie tejto postavy dostal Branagh cenu Bafta v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Viac informácií.

https://youtu.be/wgqKLaDEAVQ

https://youtu.be/hOo97vpFV3o

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 20:45