Patricia Arquette (v strede) v seriáli CSI: Kriminálka Las Vegas
StoryEditor

Vzniknú nové seriály CSI: Cyber a NCIS: New Orleans (video)

12.05.2014, 17:24
Seriálové značky známe aj zo Slovenska budú mať pokračovateľov. O počítačovej kriminalite aj zločinoch v New Orleans.

Stanica CBS sa rozhodla vyťažiť zo známych seriálových značiek a na sezónu 2014/2015 si objednala CSI: Cyber a NCIS: New Orleans. Informuje The Hollywood Reporter.

Z pôvodnej trojice CSI - CSI: Kriminálka Las Vegas, CSI: Miami a CSI: New York - sa natáčajú nové časti už len z jednej. Kriminálka Las Vegas sa v rebríčku programov amerických terestriálnych staníc pohybuje túto sezónu na 34. mieste s ratingom 2,6 % (most current, zdroj: Nielsen Research). Pre stanicu CBS je to stále nadpriemer, jej sezónny výkon je 2,4 %. CSI podobne ako ostatné kriminálky tejto stanice sú však mimoriadne silné v širších skupinách: v domácnostiach im patrí 13. miesto s ratingom 7,7 %, v 2+ má 11,9 milióna divákov.

Televízia z toho chce vyťažiť a na jar si objednáva CSI: Cyber. Nový seriál sa bude sústrediť výhradne na “kyberzločin” a svet počítačovej kriminality, hlavnú úlohu si zahrá Patricia Arquette (známa zo seriálu Medium). Podľa The Hollywood Reporter má byť showrunnerkou Pam Veasey, ktorá zastávala rovnakú funkciu v CSI: NY.

CBS si "kybertematiku" už vopred vyskúšala, keď 30. apríla odvysielala klasické CSI, v ktorom Arquette účinkovala. Mala s ním rating 1,7 % (tento údaj na rozdiel od sezónneho priemeru nezohľadňuje divákov, čo si seriál pozreli do 7 dní zo záznamu) a vo svojom slote bola druhá za Chicago PD na NBC.

Ešte väčší úspech prináša do rodiny CBS značka NCIS: pôvodný seriál je s takmer 19,6 miliónmi divákov druhým najúspešnejším titulom veľkej televíznej päťky (CBS, Fox, ABC, NBC, The CW) tesne za Teóriou veľkého tresku (The Big Bang Theory). V reklamne dôležitej cieľovej skupine 18-49 mu patrí 15. miesto medzi programami a nadpriemerný rating 3,3 %. Jeho spin-off NCIS: Los Angeles dosahuje 2,8 %.

CBS si preto na budúcu sezónu objednáva NCIS: New Orleans, v ktorom hlavnú úlohu stvárni Scott Bakula (na konte má seriál Enterprise). Zatiaľ chce 13 častí, v prípade úspechu ich môže byť viac. Aj v tomto prípade už odvysielala tzv. backdoor pilot, keď Scott Bakula účinkoval v dvoch epizódach pôvodného NCIS.

Obe seriálové značky dosahujú dobré predaje na medzinárodných trhoch. Aj novinky CSI: Cyber a NCIS: New Orleans bude predávať spoločnosť CBS Television Studios. Seriály NCIS má u nás v portfóliu skupina Markíza a CSI zase Joj, no CBS Television Studios je známa tým, že mnohé svoje tituly predáva samostatne mimo balíkov, takže ich zvyčajne môže získať ktokoľvek, kto zaplatí viac.

Viac o aktuálnom dianí v seriálovom biznise:

O čom je CSI: Cyber

Spin-off CSI rieši narastajúci kriminálny svet “temného webu”. Technológia dovolila anonymným kriminálnikom spáchať zločiny globálnych rozmerov jedným stlačením tlačidla. Špeciálna agentka v službách divízie kybernetických zločinov v FBI Avery Ryan má za úlohu riešiť zločiny, čo začínajú v mysli, žijú online, ale majú hrozivý dopad na reálny svet.

V hlavnej úlohe: Patricia Arquette

Výkonní producenti: Jerry Bruckheimer, Jonathan Littman, Carol Mendelsohn, Ann Donahue, Anthony Zuiker, Pam Veasay

 

O čom je NCIS: New Orleans

Akcia, dráma a humor NCIS v novom pestrom meste, ktoré však má aj temnú stránku. V spin-offe NCIS vedie tím námorných vyšetrovateľov Scott Bakula v meste plnom hudby, pitia a nielen toho.

Hrajú: Scott Bakula, Zoe McLellan, Lucas Black, CCH Pounder

Výkonní producenti: Gary Glasberg, Mark Harmon

http://youtu.be/H-WH14E3Wk0

http://youtu.be/-Pjqzeh1hPU

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. máj 2024 22:40