archív
StoryEditor

Šéfka Havas Media Slovakia: Mediálny trh bude aj budúci rok minimálne taký konkurenčný ako doteraz

29.12.2016, 13:11
Denisa Šoporová hovorí o tom, že dnes už opäť spolupracuje s Unimediou, aj o tom, čo bude ďalej so združením Media Connection.

Na náš trh potichu pribudla tento rok nová mediálna agentúra. Havas Media, ktorá mala a má podpísanú franšízovú zmluvu s Unimediou, vstúpila oficiálne na náš trh. Za mediálkou Havas Media Slovakia stojí český podnikateľ Jaromír Soukup, ktorému patrí aj Médea Slovakia. Médea Slovakia v minulosti spolupracovala pri nákupe médií s Unimediou, minulý rok odišla k združeniu Media Connection. Od rozhodnutia Havas mať oficiálne zastúpenie na Slovensku, sa Médea Slovakia vrátila opäť k Unimedii, ktorá teraz zastrešuje nákup médií aj pre slovenskú Médeu, aj pre Havas.

Šéfkou slovenských odnoží Havas Media Slovakia a Médea Group je Denisa Šoporová, s ktorou sme sa porozprávali o novom nastavení agentúr.

Ako je to s mediálnymi agentúrami Havas Media Slovakia a Médea Slovakia?

Havas Media má oficiálne zastúpenie na Slovensku prostredníctvom pobočky Havas Media Slovakia a zároveň má aj na rok 2017 podpísanú franšízovú zmluvu s mediálnou agentúrou Unimedia. Klienti Havas Media, ktorých servisovala Unimedia, sčasti ešte ostávajú v zastúpení Unimedie, a časť klientov sme už prebrali do Havas Media Slovakia. S Unimediou spolupracujeme pri mediálnom nákupe a plánovaní.

Kde sa po novom nachádza agentúra Médea Slovakia?

Médea Slovakia je jedným z klientov agentúry Havas media Slovakia. Je to jej najväčší slovenský klient. V Česku je to naopak. Český Havas je klientom veľkej českej Médey. (Médea je v Česku najväčšia mediálna agentúra, pozn. red.)

Vlastnícky je to ako? Na čo všetko má dosah čínska skupina CEFC China?

Česká Médea Group je zo 70 percent vlastnená Jaromírom Soukupom a 30 percent vlastní spomínaná čínska spoločnosť. Slovenská Médea má teda rovnakú vlastnícku štruktúru. Slovenský Havas Media je stopercentne vlastnený českým Havas Media Czech Republic. 40 percent vlastní Jaromír Soukup, 60 percent Havas media.

Čo očakávate od oficiálneho zastúpenia Havas na Slovensku? Napríklad vyššie podiely?

Odhadujeme, že zoskupenie slovenský Havas a Médea Group budú mať okolo 10 – 11 miliónov tržby v roku 2017. Je to nárast o cca 50%.

Minulý rok Médea Slovakia odišla od Unimedie a prešla k Media and Digital Services (MDS). Spolu s Loco Agency Petra Núñeza všetky tri agentúry založili nákupné združenie Media Connection. Médea sa vrátila k Unimedii, ako bude ďalej fungovať toto združenie?

To je skôr otázka na Jaromíra Soukupa, predpokladám, že ide o to, aby sa podiel Médey obchodne vysporiadal s MDS a Loco Agency. Médea Slovakia, ktorá dnes patrí pod Havas Media, všetky obchodné aktivity spája s Unimediou.

Ako vy vidíte trh mediálnych agentúr budúci rok? Čo bude pre nich najdôležitejšie?

Trh bude aj naďalej minimálne tak konkurenčný ako doteraz. Je to stále celé najviac o ľuďoch, čiže mať správny tím šikovných motivovaných ľudí v agentúre je úplne najdôležitejšie.

A vaše priority?

V oboch sférach – pracovne aj súkromne – spokojnosť :)

01 - Modified: 2023-09-21 12:41:06 - Feat.: - Title: Miroslav Pleško z Unimedia: Očakávame, že jeseň bude opäť vypredaná 02 - Modified: 2023-06-13 07:54:00 - Feat.: - Title: Dátová revolúcia: Sila, ktorá mení svet mediálnych agentúr 03 - Modified: 2023-06-09 08:52:07 - Feat.: - Title: New Business Barometer 2022: Víťazi mediálnych tendrov, obrovské rozpočty a prekvapujúce prehry 04 - Modified: 2023-06-06 19:17:59 - Feat.: - Title: Experti mediálnych agentúr: Rastie tlak na efektivitu reklamy, ale v investíciách vládne mierny optimizmus 05 - Modified: 2021-02-01 11:51:22 - Feat.: - Title: Unimedia má zmeny na čele vedenia. Povedie ju nový výkonný riaditeľ
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:30