StoryEditor

Matoviča a Kisku si krátko pred voľbami vyhľadávalo na Google najviac ľudí

25.02.2020, 14:35
Pozrite si rebríček najvyhľadávanejších lídrov strán.

Pravdepodobne najväčší záujem spomedzi lídrov strán, vzbudil na Google Andrej Danko koncom januára, keď sa dostala na verejnosť nahrávka so ZsuzsovouHnutie OĽaNO si získalo veľmi vysokú pozornosť s anketou Rozhodni.to. A napokon, od polovice februára, sa hľadajúci na Google najviac zaujímali o video nahrávky Andreja Kisku.

Naznačujú to Google trendy podľa najvyhľadávanejších politických strán:

Spotibo

A trendy podľa najvyhľadávanejších lídrov strán:

Spotibo

Okrem aktuálnych politických tém, konšpiračných teórií a káuz politikov, ľudí zaujíma aj ich súkromie a duely s inými politikmi. Pre šesť najvyhľadávanejších politikov som analyzoval dáta z Google detailnejšie. Pozrite, na čo všetko ľudia hľadajú odpovede.

Andrej Kiska

V prípade Andreja Kisku sú veľmi populárne hoaxy či iné diskreditačné články a videá. Dávnejšie bol veľmi populárny hoax o pašovaní zbraní a pokusu o prevrat v Afrike. Ľudia sa tiež zaujímajú o jeho spor s Robertom Ficom.

Prehľad tém hľadaných v súvislosti s A. Kiskom:

archív J. Januška

Marian Kotleba

Sporná minulosť, sympatie k fašizmu či rozvod. Spoločne patria k hlavným témam, o ktoré sa hľadajúci zaujímajú v súvislosti s Kotlebom:

archív J. Januška

Tiež si môžete všimnúť záujem o populárne konfrontácie s Alojzom Hlinom či Igorom Matovičom.

Peter Pellegrini

Súčasný premiér je vyhľadávaný predovšetkým v spojení s aktuálnym dianím. Najnovšie ľudí zaujíma jeho hospitalizácia, predtým to bola situácia s autobusmi v BBSK.

Viacerých tiež zaujíma jeho sexuálna orientácia, vzťah k ženám, k rodine:

archív J. Januška

Igor Matovič

Igorovi Matovičovi sa ako jednému z mála (možno jedinému) darí vyvolávať záujem o témy, ktoré mu pomáhajú. Napríklad sa jedná o hlasovanie v ankete Rozhodni.to, získal si pozornosť aj poukázaním na vilu Jána Počiatka

Pozornosť láka aj konfrontáciami s inými politikmi. Napríklad ľudia vyhľadávali jeho vtrhnutie na tlačovku SMERu, zaujíma ich vyhraňovanie sa Matoviča voči Kotlebovi, či konfrontácie s A. Dankom:

archív J. Januška

Štefan Harabin

O lídra strany Vlasť nie je v poslednom čase taký záujem ako v minulosti. Okrem Harabinovych videí na Youtube, ľudia vyhľadávali aj jeho memečka. Tiež sa zaujímali o možnú spoluprácu s Kotlebom, spojitosť s Bakim Sadikim či rozhovor so Zuzanou Kovačič Hanzelovou.

archív J. Januška

Andrej Danko

Andrejovi Dankovi sa príliš nedarí vyvolať záujem o témy, ktoré nastoľuje. Minimálne v súvislosti s jeho menom ľudia takmer nevyhľadávajú “ESET”, “Istanbulský dohovor” a podobne. 

No veľmi populárne sú vtipy, narážky na jeho hodnosť, ľudia sa zaujímali o jeho výroky voči Prezidentke. V poslednej dobe zaujal predovšetkým komunikáciou so Zsuzsovou.

archív J Januška

Vyhľadávanie Google nepatrí k marketingovým kanálom, ktoré by značne zviditeľňovali politikov a pomáhali šíriť ich myšlienky. 

Avšak nazdávam sa, že to môže byť dôležitý kanál, vplýva na konečné rozhodnutie voliča. Volič sa môže s pomocou Googlu lepšie rozhodnúť, či bude alebo nebude dôverovať politikovi, ktorému zvažuje dať svoj hlas.

Odkiaľ pochádzajú dáta?

Celkovo závery vychádzajú z viac než 3 000 kľúčových slov hľadaných na Google. 

Tie sú získané z databáz Googlu (z nástrojov Google Trends a Keyword Planner) alebo sú získané z ich našepkávača Googlu a tzv. clickstream dát. Viď proces, ako v Spotibo tieto dáta získavame a spracovávame.

01 - Modified: 2024-02-15 10:45:13 - Feat.: - Title: František Štrupl z Google: Zákazník sa dnes správa ako produktový detektív 02 - Modified: 2023-07-13 12:27:17 - Feat.: - Title: Úplná novinka Google: Prinášajú svojho chatbota. Dostupný je už aj na Slovensku! 03 - Modified: 2023-06-14 12:26:54 - Feat.: - Title: Poznáme najhodnotnejšie značky sveta. Víťaz rebríčka je rovnaký ako vlani 04 - Modified: 2023-05-10 07:21:40 - Feat.: - Title: Je AI naozaj revolúciou vo vyhľadávaní? Aké riziká so sebou prináša a čo sa bude musieť stať s legislatívou? (anketa Stratégií) 05 - Modified: 2023-05-10 07:20:52 - Feat.: - Title: Začína sa nová éra vyhľadávania na internete. Stratí SEO svoj význam?
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 02:28