Milujem Slovensko
StoryEditor

Chválim RTVS. Pridá sa niekto?

25.09.2015, 00:01
Za tri roky riaditeľovania Vaša Miku vyzerá RTVS dobre.

Píšem analýzu sledovanosti Doktora Martina a úplne nečakane to príde: zrazu začínam rozmýšľať o celej RTVS. Pred rokmi by to bolo utrpenie, no teraz mám fajn pocit a ďakujem mozgu, že odbočil týmto „širším“ smerom.

Za všetko len dva prípady: dôveryhodnosť spravodajstva rastie. Netvrdím to ja, ale prieskum Medianu, ktorý uznáva celý trh. Pritom spravodajstvo je pre verejnoprávnu televíziu to najcitlivejšie a keď sa médium potápa do politickej špiny, diváci ako prvé opustia správy. Na Slovensku asi stokrát minulosťou overený fakt.

Príklad číslo dva: RTVS vyrába dobré programy. Napríklad Milujem Slovensko, ktoré môže holandský držiteľ licencie Talpa zobrať a rad za radom ukazovať svetovým televíziám, ako sa to má robiť. Produkčne výborne zvládnutá šou, ktorú ľudia oceňujú sledovanosťou. A nielen babky a dedkovia ako kedysi, ale normálne atraktívne cieľové skupiny.

RTVS a pred ňou STV mala vždy dobré PR a komunikáciu – od čias Želmíry Habánovej až doteraz. A občas v nej boli aj šikovní programeri (poznámka pre brandžu: tým myslím napríklad Miklánka a Liptáka, nie Perinbabku). Problémom však bolo, že tí prví nemali čo promovať a tí druhí čo vysielať. Dnes je to našťastie inak.

Vašo Mika u mňa patrí do špeciálnej kategórie, kam sa za tie roky dopracoval málokto. Niektorí už v brandži nie sú, iní bojujú ďalej. Dôvody sa stručne nedajú vysvetliť, je to spravidla milión vecí. Ale ak tam je Mika, môže byť so sebou spokojný. A spokojná môže byť aj RTVS. Za tri roky jeho riaditeľovania vyzerá dobre.

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 23:59