StoryEditor

4 novinky zo 4 sociálnych sietí: Je to tu, konečne vieme, koľko Slovákov je na TikToku

26.11.2022, 08:21
Autor:
redred

Prečítajte si prehľad najnovších noviniek zo sveta sociálnych sietí od Martina Piteľa.

Konečne. Na štvrtkovej konferencii Marketing RULEZZ Special - All about TikTok odprezentoval Levan Kezua zo spoločnosti httpool vôbec po prvýkrát dáta o slovenských používateľoch Tiktoku. Poďme sa teda na ne pozrieť: 

•    cca 900 000 mesačne aktívnych slovenských používateľov TikToku 

•    Slováci si otvoria aplikáciu denne viac ako 17-krát a strávia v nej viac ako 80 minút

•    2/3 používateľov pochádza z Android zariadení, 1/3 z iOS zariadení 

•    Slováci si mesačne pozrú 6,3 miliardy videí a vytvoria na TikToku 2,8 milióna videí

 

TikTok mnohí Slováci stále zavrhujú, na základe týchto dát by mali minimálne prehodnotiť svoj postoj. Po Facebooku, YouTube, Messengeri a Instagrame je TikTok piatou najpoužívanejšou sociálnou sieťou na Slovensku a predbehol taký LinkedIn, Pinterest či Snapchat.

 

LinkedIn testuje naplánovanie príspevkov 

Už som si zvykol, že LinkedIn zvyčajne prichádza so zlepšením svojich funkcií ako jedna z posledných veľkých sietí. A je tomu tak aj pri plánovaní príspevkov. 

Doteraz neexistovala priamo v aplikácii možnosť naplánovať si príspevok. Ak ste však využíval nástroj tretej strany (napríklad Kontentino), posty ste si vedeli plánovať. 

Po novom pribudne táto možnosť priamo aplikácii. Ako by to malo vyzerať si môžete pozrieť na obrázkoch nižšie.

 

Z Twitteru sa stáva reality show 

Ubehlo len pár týždňov od momentu, čo Elon Musk prevzal riadenie sociálnej siete Twitter a už teraz môžeme vidieť, ako chce firmu riadiť. Veľkú moc dáva do rúk používateľov aplikácie, ktorý môžu v jeho anketách hlasovať za rôzne kontroverzné návrhy. 

Ankety, v ktorej dal možnosť hlasovať za znovuobnovenie profilu bývalého prezidenta USA Donalda Trumpu, získala celkovo viac ako 15 miliónov hlasov a výsledok bol mierne v prospech Trumpu (51,8 % používateľov hlasovalo za vrátenie Trumpa na Twitter). 

Zdá sa, že novému šéfovi Twittera sa tieto ankety natoľko zapáčili, že ich bude využívať pomerne často. Len pár dní po prvej takejto ankete totiž prišiel s ďalšou. V nej mohli ľudia rozhodnúť o amnestii pre všetky zablokované účty, ktoré však v minulosti neporušili zákon alebo sa nepodieľali na rozsiahlom spamovaní. A výsledok? Viac ako 3 milióny hlasov a až 72,4 % používateľov hlasovalo za obnovenie takýchto účtov. 

Neviem, aký máte z toho pocit vy, ale mne sa zdá, že Twitter sa mení na novodobý formát reality show, ktorej ústrednou postavou je samotný Elon Musk. Už len si kúpiť pukance a počkať na ďalšiu anketu. 

YouTube vylepšuje svoje komunitné príspevky

Viete, že na YouTube viete okrem videí publikovať aj príspevky? Ide o tzv. Komunitné príspevky, ktoré sú dostupné až účtom od 500 odberateľov a aj preto sa v našich končinách využívajú pomerne málo. 

YouTube aktuálne testuje dve vylepšenia pre tieto posty: 

•    rozšírené možnosti úpravy obrázkov pred ich vypublikovaním (pridávanie filtrov, textu a rôznych nálepiek) 

•    nový formát príspevku - anketa, pre zvýšenie interakcie s vašimi odberateľmi 

 

image

Martin Piteľ.

Ak vás zaujímajú ďalšie novinky zo sveta sociálnych sietí, odoberajte môj newsletter na LinkedIne, aby vám nič neušlo. 

 

Martin Piteľ, Head of Digital Executive v PS:Digital

 

 

01 - Modified: 2023-07-06 13:49:51 - Feat.: - Title: Štart vo veľkom štýle! Za 7 hodín si novú sociálnu sieť Threads aktivovalo 10 miliónov ľudí 02 - Modified: 2023-06-29 14:06:07 - Feat.: - Title: Simona Mištíková: LinkedIn je biznisom príležitostí, jeho výsledky sa dostavia rýchlo a klienti majú už do mesiaca zákazky 03 - Modified: 2023-07-06 10:55:31 - Feat.: - Title: Adam Nochta: Pri nových médiách neustále experimentujeme a testujeme nové stratégie 04 - Modified: 2023-07-13 11:23:22 - Feat.: - Title: Po mileniáloch tu máme prvú „digital-native“ generáciu. Ako marketingovo zaujať GEN Z? 05 - Modified: 2023-06-09 11:07:13 - Feat.: - Title: 5 krokov k úspechu na LinkedIN. Pozor, táto sieť má aj svoje nástrahy
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:25