StoryEditor

Backstage z decembrového Hodnotenia Stratégií: Čo Ondrovi ušlo

04.01.2024, 13:51
Autor:
redred
  • Backstage z decembrového Hodnotenia Stratégií píše Peter Rajčák, Creative Duke Ateliér Pútnici. 
  • Agentúrou mesiaca December 2023 je Zaraguza, ktorá získala 37,2 bodov. 
  • Najlepšie hodnotenou prácou bola Skip Ad Button v kategórii Digital social media. Pre St. Nicolaus ju pripravil Ateliér Pútnici. 

 

Jednotlivé kategórie nájdete rozobraté v týchto článkoch: 

Audio reklama: Víťazom kategórie je práca pre Fortunu

Selfpromo: Elite/Monday Lovers sa spojili so Zomri a výsledkom je parádna práca

PR: Bucket of doubts získala skvelé body

Najlepšiu kampaň za december má EFFE a Ekotopfilm/Envirofilm

Online film a video: Kategóriu ovládol Mannschaft s klientom OZ Vagus

Film, TV reklama: Slabšia kategória, najviac bodov zobral Tipos

OOH: Aj v tejto kategórii zabodovali práce pre Ekotopfilm

Promo & Activation Event: Bucket of doubts si zaslúži uznanie

Digital Social media: Sponzorovaný Skip Ad Button je rekordérom mesiaca

Vizuál: Zlato berie Zlatý klinec

Digital Influencer: Emotes Workout funguje a je napojené na značku

Craft: Craft holsters je dokonalým spojením remeselnej aj filmárskej kvality

Falošná Captcha je najkreatívnejšie a najrafinovanejšie využitie média za posledný čas

 

Keď idete na decembrové hodnotenie, pred šiestou si program nerobte. Decembrové zoznamy prác bývajú najdlhšie, všetky kejsky, na ktoré nebol čas, sa dokončujú práve teraz. Ale neplatí to stopercentne, pri jednej z prác sa objavila poznámka „kejska in progress“. Hádam neprekvapí, že hodnotenie prihlášky ju nepredbehlo. Počas čakania na porotcu Ondra Štefánika som sa aspoň dozvedel o všetkých agentúrnych novinkách. Napríklad, viete, kto je u poroty najväčším kandidátom na prestup roka? Neverili by ste, ale sľúbil som, že to nevytrúbim. Ondro, napríklad aj toto ti ušlo.

Ale poďme k prácam, medzi takmer 80 prihláškami bol pomerne veľký pelotón kategórie veľmi slušné a porota nešetrila dobrými známkami. Napríklad pri týchto prácach. Emotes Workout pre Dr.Max. Tu porota ocenila netradičný kanál, výsledky, ale aj konzistentnosť komunikácie s gejmermi. Diskutovalo sa len o vizibilite brandu, ktorá mohla byť výraznejšia. Škoda, Ondro, že si pri tom nebol.

Ekotopfilm naberal s každou ďalšou kategóriou na sile a pri tom nestrácal konzistentnosť. V každej kategórii sa objavilo čosi nové. V diskusii najviac rezonovali online špeciálky, ako napríklad falošná captcha.

O spoločnosti Craft Holsters som sa dozvedel vďaka výbornému craftu ich online videa. Ondro, pozri si to potom. Bucket of Doubts pre KFC pôsobila spočiatku nenápadne, v case study nakoniec zasvietilo čosi veľmi silné. Témy coming-outov sa ešte žiadna značka poriadne nezhostila, KFC to urobila navyše veľmi citlivo. Potešilo ma, že porotu (aspoň slovne, body neviem) zaujala aj naša špeciálka Sponzorovaný Skip Ad Button pre Kaltenecker.

Inak, Ondro, v Stratégiách majú silnú kávu, porotcovia dokázali byť sústredení až do konca. Pár z nich dokonca vyzeralo, že by potiahli aj januárové kolo, a proaktívne sa už vypytovali na vianočný spot Telekomu, ktorý v prihláškach nenašli.

Lucia navyše zvládla aj konverzačnú pascu, keď sa traja členovia poroty volali Peter a sedeli pri sebe.

Dve otázky na záver.

Prvá – nerozšírime podkategórie digitál okrem sociálnych sietí a influencerov aj o iné online formáty?

Druhá – kde je Ondro?

01 - Modified: 2024-01-09 10:28:05 - Feat.: - Title: Hodnotenie Stratégií: Toto sú absolútni víťazi 2023 02 - Modified: 2024-01-05 08:28:09 - Feat.: - Title: Audio reklama: Víťazom kategórie je práca pre Fortunu 03 - Modified: 2024-01-05 08:12:22 - Feat.: - Title: Selfpromo: Elite/Monday Lovers sa spojili so Zomri a výsledkom je parádna práca 04 - Modified: 2024-01-05 07:56:56 - Feat.: - Title: PR: Bucket of doubts získala skvelé body 05 - Modified: 2024-01-05 07:41:36 - Feat.: - Title: Najlepšiu kampaň za december má EFFE a Ekotopfilm/Envirofilm
menuLevel = 2, menuRoute = news/hodnotenia, menuAlias = hodnotenia, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. máj 2024 11:28