StoryEditor

Cannes 2018: Moja čierna je krásna. Kontroverzná reklama P&G chytá za srdcia

17.06.2018, 12:13
Autor:
(pš)(pš)
Pozrite si s nami ďalší výber najlepších reklám sveta a tipujte víťaza.

Už v pondelok pondelok sa začína vo francúzskom Cannes 65. ročník medzinárodného festivalu, ktorý je najvýznamnejšou oslavou kreativity na svete - Cannes Lions. Desiatky tisíc prác každý rok bojujú o miesto na výslní a len približne piatim percentám z nich sa podarí zaujať porotu a skutočne zažiariť.

Pozrite si spolu s nami dvadsať najhorúcejších favoritov na sošky levov. Postupne zverejníme všetkých dvadsať kandidátov, pričom pri každom zverejnenom spote uvidíte aj komentár odborníka z agentúry Wiktor Leo Burnett a Stratégií, ako aj názor, ktorá reklama z reklamného battle je zaujímavejšia.

Hodnotíme tieto reklamy:

Audi "Clowns" - Audi UK

vs.

P&G The Talk - BBDO (New York, USA)

Denis Schvarcz
riaditeľ digitálu, Mafra Slovakia

Reklama Audi je podľa mňa veľmi milá. Ako keby ale vychádza z claimu, alebo ako keby záverečné posolstvo „clown proof“ bolo priložené trochu nasilu. Remeselne vynikajúce prevedenie, klip ma bavil po celý čas. Procter and Gamble ukázal cestu, ktorú by som rád videl jedného dňa aj na Slovensku. Diskusiu o spoločnosti, hoci aj v rámci reklamnej kampane. Len sa obávam, že sa jej nedožijeme, hoci motívov by sme si vedeli nájsť neúrekom. 

Známky : Audi: 8, P&G: 10+

Martin Ondrušek Martin Ondrušek

Martin Ondrušek
kreatívny riaditeľ, Wiktor Leo Burnett

Ťažko zhodnotiť, ktorá z týchto dvoch reklám je lepšia, pretože na diváka vyťahujú absolútne odlišné zbrane. Audi pracuje s nápaditou, vtipnou metaforou na “hlúpe” veci, ktoré sa vám na ceste môžu stať a vďaka Audi technológiám môžete tieto veci predvídať. Nádherne spracované, nekomplikované, zábavné. Naopak P&G v stavili na kontroverznú, silnú sociálnu tému, ktorá hýbe nielen Amerikou, ale celým svetom desaťročia, až storočia a rozdielne reakcie na kampaň jasne ukazujú, aká silná tá téma je. Úplne iný prístup a silná emócia. Milujem reklamný “film” a veľmi fandím obom kampaniam, pretože obe sú super.

Známkujem takto: AUDI “CLOWNS” 7+, P&G “THE TALK”        10

01 - Modified: 2022-07-26 16:29:50 - Feat.: - Title: Alexander Smik: Cannes Lions je inšpirácia, kam sa dá posúvať náš trh. Aj Zlatý klinec 02 - Modified: 2022-06-27 11:41:01 - Feat.: - Title: Inšpirácia z Cannes: Ktorým reklamám z kategórie Film udelila porota Grand Prix 03 - Modified: 2022-03-04 17:35:36 - Feat.: - Title: Cannes Lions vykázal ruských delegátov a tohtoročné ruské súťažné príspevky 04 - Modified: 2021-06-25 17:28:22 - Feat.: - Title: Cannes Predictons: Súboj Stratégií a Wiktor Leo Burnett ide do finále 05 - Modified: 2021-06-25 10:51:09 - Feat.: - Title: Cannes Predictions: Stratégie a Wiktor Leo Burnett tipujú víťaza spomedzi reklám zameraných na spoločenské témy
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 23:01