BBC
StoryEditor

Pieseň k novému Bondovi naspieva Billie Eilish

15.01.2020, 07:40
Autor:
(čtk)(čtk)
Eilish označila svoju úlohu "za veľkú výzvu" a povedala, že možnosť podieľať sa na filme považuje za "bláznivú".

Populárna americká popová hviezda Billie Eilish naspieva úvodnú pieseň k novému filmu o agentovi Jamesovi Bondovi- Nie je čas zomrieť (No Time to Die). Speváčka, ktorá len minulý mesiac oslávila svoje 18. narodeniny, sa tak stane najmladšou interpretkou titulného songu k tejto kultovej filmovej sérii. Informoval o tom spravodajský web BBC.

Eilish označila svoju úlohu "za veľkú výzvu" a povedala, že možnosť podieľať sa na filme považuje za "bláznivú". "James Bond je najúžasnejšia filmová séria, ktorá kedy existovala. Ešte stále som v šoku," povedala.

Titulné piesne k posledným dvom filmom o Bondovi, Skyfall od Adele a Writing on the Wall (z filmu Spectre) od Sama Smitha, získali Oscary.

Novú úvodnú pieseň Eilish zložila so svojím bratom Finneasem O'Connellom, ktorých debutový album "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" si vlani vyslúžil nomináciu na hudobnú cenu Grammy.

Doterajšiu tvorbu Eilish režisér novej bondovky Cary Joji Fukunaga označil za veľmi dobrú. "Je niekoľko vyvolených, ktorí sú vybraní, aby nahrali pieseň k Bondovi. Som veľkým fanúšikom Billie a Finneasa," povedal režisér a poznamenal, že talentovaní umelci prinesú divákom "sviežu novú perspektívu" v piesni, ktorú si zapamätajú aj budúcej generácie.

Film s názvom Nie je čas zomrieť bude posledným, v ktorom Jamesa Bonda stvárni herec Daniel Craig. Film začne pohľadom na agenta vo výslužbe, ktorý si užíva pokojný život na Jamajke. Nebude však žiadnym prekvapením, že jeho pohodový odpočinok nebude mať dlhé trvanie.

​Americká speváčka s nezameniteľnými šeptavými vokály a výrazným štýlom obliekania sa stala jednou zo stúpajúcich hviezd svetovej hudobnej scény vďaka piesňam Bad Guy a Bury A Friend. Na hudobnom festivale v anglickom Glastonbury preto nakoniec vlani v júni vystupovala na druhom najväčšom pódiu, hoci sa jej koncert mal pôvodne odohrať pred menším publikom.

V minulosti songy k Bondovi naspievali Paul McCartney, Shirley Basseyová, Duran Duran či Madonna. Doteraz najmladšou interpretkou bola škótska speváčka Sheena Eastonová, ktorá mala 22 rokov, keď v roku 1981 naspievala úvodnú pieseň k filmu Len pre tvoje oči (For your eyes only), v ktorom Bonda hral Roger Moore.

01 - Modified: 2018-09-21 17:32:33 - Feat.: - Title: Ďalšiu bondovku s Danielom Craigom nakrúti Američan Cary Fukunaga
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 11:19