Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora
StoryEditor

Potravinári žiadajú krízový štáb o zatvorenie obchodov na jeden deň v týždni

21.03.2020, 13:30
Autor:
redred
Opatrenie by malo platiť len počas trvania mimoriadneho stavu na Slovensku.

Obchodníci, potravinári a poľnohospodári sa obrátili na Ústredný krízový štáb SR so spoločnou žiadosťou. Navrhujú, aby krízový štáb vymedzil jeden deň v týždni počas trvania mimoriadneho stavu na Slovensku, kedy by boli zavreté všetky obchody vrátane predajní s potravinami a drogériou.

Jednotné opatrenie žiadajú od krízového štábu preto, aby nevznikol chaos pri individuálnych rozhodnutiach dotknutých subjektov. Opatrenie, ktoré by platilo len počas trvania mimoriadneho stavu na Slovensku, by pomohlo znížiť tlak na zamestnancov a umožnilo im načerpať novú energiu.

„V tejto mimoriadnej situácii patrí veľké poďakovanie všetkým našim zamestnancom, vďaka ktorým zabezpečujeme potraviny a drogériu pre ľudí na celom Slovensku. Podporujeme ich, ako vieme a preto by sme im chceli dopriať deň oddychu,“ vysvetľujú v žiadosti.

Potravinári, poľnohospodári a obchodníci pre zvýšený dopyt zo strany zákazníkov pracujú pod obrovským tlakom od začiatku krízy. Pre okolnosti vyplývajúce z mimoriadneho stavu na Slovensku čelia tiež nedostatku pracovníkov v prevádzkach. 

„Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, Potravinárska komora Slovenska, Slovenská aliancia moderného obchodu a Zväz obchodu Slovenskej republiky si uvedomujú svoju dôležitú rolu pri zásobovaní ľudí na Slovensku potravinami a drogériou. Ubezpečujeme všetkých, že každý deň robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zabezpečili tieto produkty pre všetkých,“ uvádza hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jana Holéciová.

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie 02 - Modified: 2020-03-22 05:46:23 - Feat.: 0 - Title: Kaufland a Lidl zavádzajú ďalšie ochranné opatrenia. Pridáva sa aj Billa 03 - Modified: 2020-03-21 04:22:25 - Feat.: 0 - Title: Kaufland a Lidl zavádzajú nákupné hodiny pre seniorov. Billa a Tesco na nákup odporúčajú iný čas 04 - Modified: 2020-03-21 04:23:24 - Feat.: 0 - Title: Aj Tesco zavádza prednostné nákupné hodiny pre seniorov
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:25