StoryEditor

Absolut: Každý má právo milovať koho chce

14.02.2022, 13:32
Autor:
(red)(red)
Kampaň „Každá láska je láska“ vyzýva na zmenu definície slova láska v slovenskom slovníku.

Jedna z definícií lásky v Slovníku súčasného slovenského jazyka hovorí, že láska je náklonnosť jedného pohlavia k druhému. ABSOLUT ale verí, že nezáleží na tom, koho milujeme. „Láska je totiž cit, ktorý prežívame všetci rovnako a nehľadí pritom na pohlavie, národnosť či farbu pleti. Pokračujeme preto v kampani „Každá láska je láska“, ktorá je oslavou každej lásky, no tento rok ideme ešte ďalej. Na sviatok všetkých zamilovaných spúšťame verejnú výzvu, ktorá iniciuje zmenu daného výkladu definície lásky v slovenskom slovníku. Vo viacerých rešpektovaných anglických či nemeckých slovníkoch už môžeme vidieť, že lásku nestavajú len na náklonnosti opačných pohlaví, ale prijímajú ju bez rozdielu aj medzi tými rovnakými. Boli by sme radi, keby sa nám spoločnými silami podarilo upraviť túto definíciu lásky aj v našom oficiálnom slovníku tak, aby zohľadňovala spoločenské hodnoty, akými sú rovnosť, akceptácia a sloboda,“ hovorí Veronika Lisová, brand manager značky ABSOLUT a dodáva, že nová stránka definicialasky.sk je určená na podpísanie výzvy za iniciovanie úpravy jednej z definícií lásky v SSSJ tak, aby viac nerozdeľovala a nepodporovala predsudky a stereotypy.

Kampaň „Každá láska je láska“ bude nasadená v TV, online a podporená PR aktivitami. TV spot v krátkych portrétoch predstavuje rôznorodé zaľúbené páry a každý z nich prezradí kúsok zo svojho pohľadu na lásku.

Výrazným prvkom komunikácie sú ilustrácie ikonickej fľašky ABSOLUT. Režisérom spotu bol Peter Ehrenberger v spolupráci s DOP Igorom Smitkom a produkciu zastrešila spoločnosť KIMONO Production. Za kreatívou kampane komunikáciou stoja agentúry JANDL a PR Clinic.

Značka v rámci spomínanej iniciatívy neprichádza s konkrétnym návrhom nového výkladu lásky, poukazuje však na manifest nabádajúci k tolerancii. „Našim zámerom je docieliť otvorenie kultivovanej diskusie na túto tému a ukázať, že aj na Slovensku existuje zázemie na zmenu významu slova láska v Slovníku súčasného slovenského jazyka. Veríme našim jazykovedkyniam a jazykovedcom, že nájdu citlivé riešenie, ktoré našu spoločnosť posunie vpred,“ vysvetľuje Veronika Lisová. So zberom podpisov za zmenu definície lásky sa viaže aj finančná podpora pre Iniciatívu Inakosť, ktorá organizuje podporné skupiny pre LGBTI komunitu. Súčasťou kampane je spolupráca s influencermi ako sú víťaz SuperStar Adam Pavlovčin, influencerka Alžbeta Saloňová známa ako Beth.Sal, producentka a drumandbassová dídžejka Matia Lenická alias B-Complex a ďalší, ktorí myšlienke kampane vyjadria podporu.

Vizitka kampane ABSOLUT – Každá láska je láska:
Agency: JANDL, marketing a reklama
Creative Director: Alex Strimbeanu
Art Director: Lucia Repová
Copywriter: Jakub Jurica
Strategy Planner: Ivana Lužinová Váleková, Patrícia Reichlová
Social Media Specialist: Soňa Časárová
Account Team: Jakub Kováč, Rasťo Kuttner, Kristián Ondriš
PR: PR Clinic: Alexandra Gallisová, Tatiana Kubišová

Production company: KIMONO Production       
Director: Peter Ehrenberger
DOP: Igor Smitka
Animation: Dorota Brázdovičová
Producer: Marek Wilhalm
Production Manager: Monika Kraftová
Photographer: Welin Nagyová

01 - Modified: 2021-10-20 10:22:35 - Feat.: - Title: Naše rozdiely nás robia silnejšími. Absolut predstavuje novú kampaň k špeciálnej edícii 02 - Modified: 2021-03-26 11:40:12 - Feat.: - Title: Reklama Absolutky podľa sťažovateľov mladým naznačuje, že život je zábava, alkohol a bezstarostnosť 03 - Modified: 2021-02-01 09:20:05 - Feat.: - Title: Každá láska je láska. ABSOLUT v novej kampani ukazuje, že nezáleží na tom, koho milujeme 04 - Modified: 2019-12-31 07:27:44 - Feat.: - Title: Sila našich značiek nám dáva moc ovplyvňovať. To vnímam ako veľkú zodpovednosť, hovorí šéfka marketingu značky Absolut 05 - Modified: 2019-11-07 16:01:09 - Feat.: - Title: Absolut: Toleruj nielen ostatných, ale aj prírodu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 14:07