Reuters
StoryEditor

Coca-cola hovorí o navýšení rozpočtu v druhom polroku

30.07.2020, 15:15
Autor:
(pš)(pš)
Chce si urobiť poriadok v portfóliu a zbaviť sa "zombie" značiek.

Coca-Cola zaznamenala v druhom štvrťroku pokles obratu o 28 percent na 7,2 miliárd dolárov. Dôvodom bola pandémia, ktorá uzavrela reštaurácie, kiná aj športové štadióny, píše Mediaguru.

Napriek tomu, Coca-cola uvažuje o navýšení rozpočtu na ďalšiu sezónu. V pláne má prečistiť portfólio produktov a zbaviť sa "zombie značiek."

Viac ako polovica zo 400 hlavných značiek firmy má iba malý alebo žiadny zásah, pretože sa predáva iba v niektorých krajinách a predstavuje len 2-percentný podiel na celkovom obrate.

Globálne portfólio tak do konca júla príde napríklad o značku džúsov Odwalla. Prostriedky, ktoré značka takto ušetriť chce využiť na posilnenie značiek Minute Maid či Topo Chico.

Minulý rok Coca-cola navýšila marketingový rozpočet o 3,2 percent na 4,25 miliárd dolárov. Viaceré komunikačné aktivity počas mesiacov marec a apríl utlmila, rovnako sa zapojila do bojkotu Facebooku.

​V druhom polroku však plánuje navýšiť rozpočet na komunikáciu, chce podporiť konzumáciu nápojov mimo domova. Tiež sa chce sústrediť na digitálnu stratégiu a rozvoj e-commerce.

Navýšenie rozpočtu do komunikácie avizuje aj Unilever. Finančný riaditeľ Unileveru Graeme Pikathly potvrdil, že spoločnosť  plánuje výrazne investovať do reklamy a marketingu v druhej polovici roka, keď sa zákazníci naučia s Covid-19 žiť. Spoločnosť plánuje podporiť tie produkty, ktoré sú prispôsobené v tej situácii, v akej sa momentálne nachádzame.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 09:37