Costa CoffeeReuters
StoryEditor

Reťazec Costa Coffee na Slovensku končí, v Česku sa rozrastie

30.06.2021, 17:50
Autor:
ČTKČTK
Niekoľkomesačné uzavretie kaviarní bolo pre spoločnosť neudržateľné.

Kaviarenský reťazec Costa Coffee od 1. júla končí na slovenskom trhu, kam vstúpil v roku 2019. Rozvoj značky negatívne ovplyvnila pandémia. V Českej republike však, naopak, kaviarní pribudne, uviedol dnes povedal riaditeľ Costa Coffee v Česku a na Slovensku Aleš Fránek.

Na Slovensku fungovali štyri kaviarne. Prvá sa pre zákazníkov otvorila 18. januára 2019 v Bratislave. „Je nám ľúto, že musíme slovenský trh opustiť. Bola to pre nás skvelá skúsenosť spoznať aj zákazníkov na Slovensku. Niekoľkomesačný lockdown a uzavretie kaviarní bolo z dlhodobého hľadiska neudržateľné. Aj v tejto dobe sme museli platiť nájmy a ďalšie fixné náklady,“ uviedol Fránek. Doplnil, že pozornosť spoločnosti sa teraz sústredí na kaviarne v Česku.

V Českej republike má Costa Coffee 32 kaviarní v Prahe a 14 v ďalších mestách. Ich uzatvorenie počas lockdownu využila na rekonštrukciu niekoľkých prevádzok. „Zároveň sme získali priestory pre nové kaviarne. Covid-19 nám veľa vzal, ale zároveň aj dal,“ povedal Fránek.

Počas pandémie sa Costa Coffee zamerala na predaj kávy formou rozvozu. Pri tomto spôsobe predaja zatiaľ zostáva. Niektorí zákazníci sú podľa Fráneka stále skôr opatrnejší a pred posedením v kaviarni dávajú prednosť zobratiu nápoja so sebou. Preto si podľa neho pomerne dosť ľudí obľúbilo práve možnosť nechať si kávu či iný nápoj doviezť.

Pôvodom britská značka Costa Coffee patrí pod skupinu Lagardère Travel Retail. Z kaviarenských reťazcov na trhu ďalej pôsobí americká sieť Starbucks, ktorú prevádzkuje spoločnosť AmRest.

01 - Modified: 2020-10-23 06:35:12 - Feat.: - Title: Coca-Cola uvádza na slovenský trh produkty Costa Coffee
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 07:32