StoryEditor

Zo Slovenska bude značka. Pozrite si teasing, ako nás budú poznať vo svete

27.04.2016, 19:26
Z našej krajiny sa má stať "dobrý nápad".

Slovensko a to, ako sa bude prezentovať ostatným krajinám, sa zmení. Zajtra Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí oficiálne predstaví nový branding našej krajiny. Slovensko dostane novú tvár a štátna správa bude používať jednotnú vizuálnu identitu.  

Vznikne nová značka “Slovensko", ktorá by mala vystihovať rôznorodosť, vitalitu, vynachádzavosť a autentickosť, byť pravdivá a dôveryhodná pre zahraničnú aj domácu verejnosť – tak znelo zadanie ministerstva, ktoré vznik nového ideového konceptu krajiny iniciovalo. A tak by malo byť Slovensko aj navonok vnímané. 

Cieľom má byť, aby sa Slovensko jednotne prezentovalo, aby sa zvýšila atraktivita Slovenska ako turistickej či investičnej destinácie. Značka našej krajiny má byť prezentovaná aj prostredníctvom slovenskej kultúry a športu. K tomu má dopomáhať práve novozvolená jednotná identita a nový branding krajiny. 

Ako bude Slovensko vyzerať ako značka, rozhodovala nezávislá 12 členná porota, ktorú tvorili známe mená ako napríklad Michal Meško. Na celom projekte sa podieľali aj ďalší známi ľudia ako marketingový experti Marian Timoracký, Peter Littmann či sociologička Oľga Gyarfásová, ktorí pripravovali podklady pred vyhlásením tendra k identite Slovenska. Na novej značke Slovenska sa pracuje od roku 2014, od zajtra bude verejne známe, akú novú tvár Slovensko dostane a podľa čoho nás spoznajú všade vo svete. Nateraz si pozrite teasing, ktorý prezrádza, že zo Slovenska bude "dobrý nápad". Za novým brandingom stojí agentúra Creative Department.

Nový imidž krajiny nesúvisí s predsedníctvom Slovenska v Rade EÚ, ale ide o dlhodobý koncept, ako sa budeme prezentovať v zahraničí. 

 

 

Zdroj: Erika Brindzová

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:08