StoryEditor

Naše nakupovanie sa zmení. Tesco spúšťa revolúciu

22.09.2016, 15:31
Autor:
rmrm
Nakupovanie bude ešte rýchlejšie a jednoduchšie.

Vďaka novým službám Scan&Shop a Scan&Shop Mobile bude pre zákazníkov výber tovaru, balenie do tašiek a platenie jednoduchšie.

„Zákazníci môžu tovar naskenovať a zabaliť priamo do svojej tašky v nákupnom vozíku. Ušetria tak čas venovaný vykladaniu tovaru pri pokladniach a opätovné balenie tovaru do tašiek. Okrem toho, týmto spôsobom môžu mať nakupujúci svoje výdavky pod kontrolou,“ povedal Martin Kuruc, riaditeľ pre retail Tesco na Slovensku.

Nakupovanie so Scan&Shop

Zákazník si pri vstupe do predajne zoberie ručný skener s dotykovou obrazovkou. Ak chcú majitelia Clubcard nakupovať so svojou vernostnou kartou, musia ju naskenovať pred nákupom pod uvítacou obrazovkou.

Ak nie, stačí  sa dotknúť na obrazovke možnosti bez Clubcard. Voľný skener v úložnom priestore zasvieti na zeleno – to znamená, že je pripravený na nákup.

Zákazníci môžu začať skenovať čiarové kódy na obaloch tovarov a rovno ich ukladať do vlastných tašiek v nákupnom vozíku. Tak majú svoj nákup a výdavky stále pod kontrolou.

Nakupujúci nemusia tovar vykladať pri pokladni a opätovne ho baliť do tašiek. Pri produktoch bez vlastného EAN kódu, akými sú napríklad zelenina, ovocie a pečivo, stačí naskenovať špeciálny Scan&Shop kód na cenovkách alebo kód z váhy. Zákazník za nákup zaplatí v samoobslužných pokladniach, kde mu poradia špeciálne vyškolení asistenti. Na konci nákupu pri platbe na samoobslužnej pokladni nákup nepodlieha váženiu. Špeciálne vyškolení asistenti, podľa informácií Tesco, však môžu vykonať na základe štatistického vyhodnotenia, ktoré systém generuje, náhodné prehliadky nákupov.

Tesco

Nakupovanie so Scan&Shop Mobile

Ide o aplikáciu, ktorú si môžu zákazníci zadarmo stiahnuť do svojich smartfónov s operačnými systémami iOS a Android. Aplikácia tak nahradí ručný skener na predajni. Pre fungovanie systému je dôležité najprv naskenovať QR kód pri vstupe do predajne. Na konci nákupu aplikácia v telefóne vygeneruje kód nákupu, ktorý je potrebné naskenovať ručným skenerom zo samoobslužnej pokladne a zaplatiť.

Novinky sú dostupné pre zákazníkov Tesca na Slovensku v hypermarketoch v Trnave a v Nitre,  postupne budú v strednej Európe uvedené spolu v 17 obchodoch.

Tesco

01 - Modified: 2021-01-05 09:20:04 - Feat.: - Title: Značka Dove a Tesco spojili svoje sily a vyzbierali financie pre organizáciu Chuť žiť 02 - Modified: 2020-11-10 11:41:22 - Feat.: - Title: Výrobky Tesca budú už čoskoro úplne bez ťažko recyklovateľných plastov 03 - Modified: 2020-06-16 08:28:35 - Feat.: - Title: Tesco rozširuje ponuku výrobkov Finest 04 - Modified: 2020-03-24 15:43:10 - Feat.: - Title: Potraviny budú v nedeľu zatvorené, seniori budú mať svoje otváracie hodiny 05 - Modified: 2020-03-21 04:23:24 - Feat.: - Title: Aj Tesco zavádza prednostné nákupné hodiny pre seniorov
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:01