StoryEditor

Pondelkový kick-off s Romanom Hríbikom: Všetko sa začína a končí pri okne

09.01.2017, 09:30
Takto trávi ráno copywriter v Triade.

Opíšem vám niekoľko ranných rituálov, nielen tých pondelkových, ktoré mi strategicky pomáhajú sa nakopnúť do môjho pracovného okna.

Nasadenie okien

Každý deň sa začína tým, že si nasadím tento pár malých okien. Gaussian blur v okamihu vymením za hi res. Krása.

osobný archív

Otváranie okien

Keď sa už na všetko pozerám tou správnou optikou, otvorím okno v kuchyni.

Chvíľku sa pozerám von. Všímam si všetky tie drobné zmeny. Ľudí na zastávke. Ospalé žeriavy a tiene budov pozorne sledujem cez svoj window.

Cítim pritom, ako cez to otvorené okno byt zrazu vydýchne noc a zľahka sa nadýchne nového dňa. Jeho chladom, hlukom a zrýchleným časom.

osobný archív

Roztrasenie okien

Ak mi to spomínaný čas dovolí, po raňajkách si ešte trošku brnknem na basgitaru. Jej hlboké tóny sú v krehkej harmónii so sklenenými tabuľami tejto skrine. Je jedno, či zahrám známy rockový riff alebo len rozcvičku po stupniciach, tieto okná ma vždy ocenia svojím decentným potleskom.

osobný archív

Čistenie okien

Z Račka, kde bývam, do Devína, kde pracujem, je to povedzme príjemne ďaleko a preto cestujem príjemne low costovým autom Fiat Punto. Teraz v zime sa stáva, že okná nášho Puntíka, ako ho moja žena láskavo volá, treba „orajbať.“ Používam na to tento smiešny nástroj. Jeho dôsledne nezmyselný dizajn spôsobuje, že pri samotnom čistení okien zavadzia metlička. Pri metličkovaní škrabka. Nuž čo. Puntíkov motor sa zatiaľ zahreje. Pekne vrčí, nehryzie. Môžeme vyraziť do roboty.

osobný archív

Zatváranie okien

V agentúre, pred rannou poradou, pootváram v kompe mnoho okien. Najnovšie mám obľúbené tieto: pointerpointer.com a hackertyper.com.

Celkom sranda, vyskúšajte.

Potom príde čas ich zatvoriť. Ostane len mail, timesheet a interný chat. No dobre, a ešte FB, keby niekto písal ;) Samozrejme Word a občas hudba v slúchadlách. To je všetko. Nič viac mi netreba. Snažím sa otvárať už len nápadom.

osobný archív

​Prajem vám krásny pondelkový výhľad cez okná vášho sveta.

01 - Modified: 2017-06-27 10:52:27 - Feat.: - Title: Kick-off s Katkou Králikovou: Ráno pod desinu nejdem (alebo šport, zdravie, motivácia a práca) 02 - Modified: 2017-06-19 20:29:47 - Feat.: - Title: Kick-off s Máriom Poorom: Všade chcem byť prvý 03 - Modified: 2017-06-12 08:26:03 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Baslíkom: Ráno mi stačia tri hodiny 04 - Modified: 2017-06-05 08:58:41 - Feat.: - Title: Kick off s Michalom Hornickým: Turistické atrakcie sú pre mňa nevyhnutné zlo 05 - Modified: 2017-05-29 13:14:48 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Kačenkom: Kto budú ďalší Elvisovia?
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 04:32