StoryEditor

Marketéri sú často osamotení mohykáni. Aj preto je pre nich externá konzultácia často vítaná

19.07.2022, 15:59

Martin Krajniak, ktorý pracuje pre konzultačnú spoločnosť patriacu Devín Band-u.

„Marketéri sú často v kľúčových rozhodnutiach sami a preto nie sú si istí, že či to čo robia, je to správne. Práve preto takýto verbálny „ping-pong“ s externým nezaujatým človekom je pre nich strašne vítaný,“ hovorí Martin Krajniak, ktorý pracuje ako Head of Consulting pre Prons&Cons. Spoločnosť je súčasťou rodiny Devín Band a združuje okrem TRIAD-u aj spoločnosti ako Brackets, Kontentino a ďalšie. Martin, ktorý v minulosti pracoval aj pre prieskumnú spoločnosť Kantar, v rozhovore hovorí o tom, v čom marketérom môže pomôcť externý, nezávislý pohľad.

Aké boli vaše očakávania od príchodu do Devín bandu?
Povedal som si, že idem do skvelej firmy, plnej výborných ľudí s inšpiratívnymi nápadmi a s otvorenou mysľou. A nápady, nech znejú akokoľvek šialene, prečo by sa nemohli realizovať. S majiteľmi sme zároveň zhodne cítili, že vieme lepšie vyťažiť spoločný potenciál firiem, ktorý v Devin bande máme, čiže slovenského a českého Triadu, konzultačky Pros&Cons a IT firmy Brackets. A takisto nás rovnako láka zahraničie a práca pre medzinárodných klientov.

 

Aký z nápadov bol napríklad šialený?
Napríklad osloviť v zahraničí rôznych globálnych expertov z rôznych kútov sveta, ktorí sa venujú rôznym oblastiam marketingovo-komunikačného spektra a spýtať sa ich, ak by bola vhodná príležitosť na spoluprácu, napríklad na nejakom zaujímavom tendri, alebo na niečom, čo by malo priniesť výnimočnú hodnotu pre klienta, či by neboli ochotní s nami spolupracovať. Inými slovami zdieľať vlastné know-how pre rozvoj našich klientov.

 

De-facto ako lokálna firma siahnete po zahraničných skúsenostiach a vykryjete tým výhodu, ktorú majú sieťové agentúry.
Dá sa to tak povedať, ale neviem presne čo myslíte slovom vykryť. Pretože my to ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 01:45