Na festivale v Kyjeve získali práce pre Zastúpenie EK na Slovensku a organizáciu Magna cenné kovy.
StoryEditor

Istropolitana Ogilvy a THIS IS LOCCO si z kyjevského festivalu KIAF odnášajú cenné kovy

29.05.2023, 10:44
Autor:
redred

Istropolitana má tri striebra a tri bronzy, THIS IS LOCCO jedno striebro a 4 bronzy.

24. ročník medzinárodného festivalu reklamy v Kyjeve má za sebou 24. ročník. Uspeli v ňom aj dve práce dvoch slovenských reklamných agentúr.

Istropolitana Ogilvy do súťaže prihlásila svoju kampaň Prežili, ktorú agentúra vytvorila pre humanitárnu organizáciu Magna.  

Na Slovensku zúri informačná vojna vedená Ruskom. Nedôvera voči inštitúciám sa rozšírila aj na mimovládny sektor. Magna, najväčšia slovenská humanitárna organizácia, stojí pred výzvou presvedčiť Slovákov, že ich život zachraňujúce dary pre ľudí vo vojnových zónach sa dostávajú do správnych rúk. V snahe poskytnúť skutočné dôkazy, Magna hľadala, našla a znovu sa spojila s deťmi vo vojnových zónach, zachránených a podporovaných v roku 2017, aby ukázala, že prežili vďaka ich darom na záchranu života. Okrem nárastu darov sa kampani podarilo znovu získať dôveru v mimovládne organizácie.

kampaň Magna Prežili uspela na festivale v Kyjeve.

Počas kampane sa návštevnosť darcovského webu zvýšila o 269 percent, čo svedčí o pozitívnej odozve verejnosti. Prinieslo to aj mediálne pokrytie množstvom článkov a rozhovorov s vplyvnými ľuďmi, ktorí kampaň podporili v roku 2017 a teraz prvýkrát videli preživšie deti. Malo to pozitívny vplyv nielen na Magnu, ale aj na mimovládny sektor a širokú verejnosť. Slúžil ako model toho, ako môže transparentnosť, rozprávanie príbehov a komunikácia založená na dôkazoch obnoviť dôveru a vytvoriť pozitívny sociálny vplyv.

Porota ocenila kampaň tromi striebornými a tromi bronzovými medailami vo viacerých kategóriách. 

THIS IS LOCCO sa podarilo zaujať kampaňou Nastenka: hlas proti ruskej propagande, a to v rôznych podkategóriách sekcie 

SOCIAL GOALS CONTESTS. 

S myšlienkou vrátiť do života ikonickú postavu Nastenky prišlo Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. Hlas herečky Dariny Chmúrovej sa  prihovára ľuďom, na ktorých cieli kremeľská propaganda, aby ich zneistila či oklamala a obrala aj o poslednú dôveru k faktom.

Na kyjevskom festivale táto kampaň získala striebro a štyri bronzy. 

 

 

01 - Modified: 2024-04-16 12:53:20 - Feat.: - Title: Trendy v digitále: Všetci spomínajú AI, ale trh ovplyvnili aj nižšie budgety 02 - Modified: 2024-04-10 13:55:06 - Feat.: - Title: Petra Novotná: Názorový altruizmus 03 - Modified: 2024-03-22 08:22:01 - Feat.: - Title: THIS IS LOCCO: Krátke kontrakty sú chorobou nášho biznisu, agentúry sú nonstop pod tlakom 04 - Modified: 2024-03-06 08:00:00 - Feat.: - Title: Môj kariérny sen je splnený: Pracujem v najlepšej agentúre 05 - Modified: 2024-03-01 08:01:13 - Feat.: - Title: Ďalšia legenda v Kauflande: Ján Mistrík objavuje chuť slovenských výrobkov
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 10:25