StoryEditor

Budiš novým dizajnom umocnil prémiovosť a predstavil ďalšie svieže novinky

30.08.2023, 16:26
Autor:
redred

Budiš sa po 17 rokoch rozhodol inovovať a osviežiť dizajn sklenených fliaš v spolupráci s českým výtvarným štúdiom Olgoj Chorchoj. Na dizajne etikety pracovali grafickí dizajnéri rovnako úspešného a oceňovaného slovenského grafického štúdia Pergamen.

Najpredávanejšia a najobľúbenejšia slovenská minerálna voda, ktorá sa vyznačuje unikátnym zložením minerálov, jedinečnou chuťou a priaznivými účinkami na ľudské zdravie, odštartovala letnú sezónu viacerými zaujímavými novinkami, ktoré, ako verí, zákazníci a fanúšikovia isto ocenia.

Česko-slovenskou fúziou dizajnu vstupuje Budiš do novej fázy komunikácie

„Prémiovosť minerálky Budiš sme sa rozhodli umocniť novým dizajnom sklenenej fľaše a s týmto zadaním osloviť našich popredných profesionálov sveta dizajnu, čím by sme im tiež radi symbolicky vzdali hold. Zároveň sme poskytli priestor na realizáciu ich kreativity v spojení s tradíciou česko-slovenského dizajnu,“ upresnil Juraj Slaninka, riaditeľ segmentu pre nealko nápoje spoločnosti Budiš. 

Dôveru dostalo renomované české výtvarné štúdio Olgoj Chorchoj, založené v roku 1990 Michalom Froňkom a Janom Němečkom, ocenené mnohými prestížnymi oceneniami. „Inšpirovali sme sa víziou fľaše chránenej drôtenou sieťkou, akú kedysi okolo vzácnych nádob vytvárali slovenskí drotári,“ prezradil Jan Němeček o uchopení kreatívneho konceptu. Na ich prácu následne nadviazali grafickí dizajnéri rovnako úspešného a oceňovaného slovenského grafického štúdia Pergamen.

image

Budiš.

„Našou úlohou bolo pripraviť nové modernejšie etikety Budiš s výrazným logom. Preto sme navrhli výrazné zjednodušenie loga, ktoré sme očistili od grafického balastu ako zbytočné farebné prechody, podložené tiene a podobne. Upravili sme proporcie loga tak, aby bolo kompaktnejšie a texty mohli byť tak výraznejšie. Písmo Budiš je prekreslené s dôrazom na typografické detaily. Na tomto projekte sme spolupracovali so slovenským typografom Ondrejom Jóbom,“ hovorí Juraj Demovič, kreatívny riaditeľ a jeden zo zakladateľov grafického štúdia Pergamen.

Touto česko-slovenskou fúziou dizajnu vstupuje Budiš do novej fázy komunikácie, ktorú odštartoval toto leto. Nie náhodou sa značka stala aj produktovým partnerom prestížnej súťaže Národná cena za dizajn, aby spoluprácou so Slovenským centrom dizajnu podporila lokálnu scénu talentovaných dizajnérov a predstavila sa so sklenenou fľašou v novom šate ako súčasť ich gala večera a sprievodných podujatí.

image

Budiš.

Máš chuť baviť sa? Objav sviežu chuť limonád Budiš a zmeň nudu na skutočnú zábavu!

V talóne má značka ďalšiu skvelú a osviežujúcu novinku ideálnu pre slnečné letné dni. Výzva „Máš chuť baviť sa?“ a charakteristické gesto je hlavným mottom letnej kampane novinky z portfólia Budiš. Limonáda s prírodnou šťavou citrónov či pomarančov je v ich portfóliu historicky prvým nealko nápojom v plechovke a vďaka osviežujúcim príchutiam nemôže chýbať na žiadnej letnej párty.

image

Budiš.

„Predstaveniu produktu predchádzal takmer dvojročný proces vývoja vlastných receptúr, testovania viac ako 50 rôznych vzoriek chutí a opäť sme nepodcenili ani samotný dizajn obalu,“ hovorí Juraj Slaninka, riaditeľ segmentu pre nealko nápoje spoločnosti Budiš. Tradičná slovenská značka tak prináša netradičnú sviežu chuť nealkoholického sýteného nápoja bez konzervantov a sladidiel, ktorú si zákazníci môžu vychutnať v 0,33 l praktických a ekologických plechovkách. V reklamnom spote sa objavila aj moderátorka a modelka Barbora Bakošová.

01 - Modified: 2023-08-04 13:29:08 - Feat.: - Title: Slafkovský aj Angelina: nová kampaň Budišu stavia na vychádzajúcej aj staronovej hviezde 02 - Modified: 2020-10-30 07:45:27 - Feat.: - Title: S pitným režimom na celoslovenskom testovaní pomôže BUDIŠ 03 - Modified: 2020-03-20 08:02:02 - Feat.: - Title: Budiš v spotrebiteľskej súťaži vyzýva: Buď smart 04 - Modified: 2019-06-26 10:14:42 - Feat.: - Title: Pohoda festival 2019: Toto si pre návštevníkov pripravili známe značky 05 - Modified: 2018-05-30 15:10:02 - Feat.: - Title: Budiš prichádza s novou príchuťou goji
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 18:20