Daniel Vachuna THIS IS LOCCO
StoryEditor

Hľadali sme unikátnu ideu a nenechali sme sa strhnúť citovým vydieraním

22.09.2023, 15:44
Autor:
redred

Daniel Vachuna je Head of Digital THIS IS LOCCO. A tento rok bol aj súčasťou poroty Zlatého klinca. Tu je jeho hodnotenie. 

Aj keď sme potiahli a Silviu vôbec nepotešili, tak nás to bavilo od začiatku až dokonca. Každej práci sme venovali potrebnú váhu. Moji kolegovia boli mega super, profesionálni a na všetkom sme sa snažili nájsť to pekné. Aj na prácach, ktoré nedostali shortlist sme našli nejaké pozitíva.

Ani raz sme sa nepohádali, aj keď sa nám pár krát stalo, že sme sa rozdelili na dva tábory, vždy sme to zvládli. Veľká pochvala predsedovi poroty Jarovi Víghovi, ktorý to ukočíroval naozaj super, dával priestor všetkým porotcom a smeroval to celé úplne objektívne.

Super bol prínos aj pohľad z vonku Mikyho Karasa, ktorý bez akéhokoľvek slovenského bahna hodnotil každú prácu tak, ako ju videl.

image

Zlatý klinec 2023: Presne takto by sa mala robiť moderná reklama

Preto je naozaj veľmi veľmi podstatné dať do kejsky naozaj všetko, čo chcem, aby si porotcovia odniesli a nenechávať to na dovtípenie sa poroty. Páčilo sa mi ceľkovo aj prístup poroty, že sme išli naozaj po unikátnosti idey a nenechali sme sa strhnúť až citovým vydieraním, ktoré niektoré práce priniesli.

Ďakujem, ADC a KRASU za možnosť hodnotiť, a spoluporotcom za to, že som si to mohol užiť. 

Partnermi súťaže Zlatý klinec 2023 sú:

Shutterstock - partner kategórie VIZUÁL

Ticketportal - partner kategórie OOH

Tatra banka - partner kategórie CRAFT

ŠKODA AUTO Slovensko - partner kategórie DESIGN

SPP - partner kategórie AUDIOREKLAMA

Eallin Nomad - partner kategórie FILM

Kooperativa - partner kategórie DIGITAL

TV JOJ - partner kategórie MEDIA

Fresh Corner - partner kategórie PROMO & ACTIVATION

Slovenská sporiteľňa - partner kategórie KREATIVITA V PR

Kontentino - partner kategórie KAMPAŇ

Súťaž Zlatý klinec je súčasťou slovenského reklamného priemyslu každoročne, už od roku 1994. Je organizovaná spoločnosťou Ad Awards Association, s. r. o. a pod záštitou Klubu reklamných agentúr Slovenska (KRAS), Art Director‘s Club Slovensko (ADC) a mesačníka Stratégie.

01 - Modified: 2023-09-22 11:50:07 - Feat.: 0 - Title: Leopard Production: Zlatý klinec bol pre nás výnimočný event 02 - Modified: 2023-09-21 11:58:36 - Feat.: 0 - Title: Zlatý klinec je lokálna oslava odvahy, rozmýšľania a kvality. Teší ma úprimná snaha poroty otvorene zdieľať názory 03 - Modified: 2023-09-15 11:31:39 - Feat.: 0 - Title: Zlatý klinec 2023: Agentúrou večera je THIS IS LOCCO, najlepšiu kampaň má Slovenská sporiteľňa a Kaufland 04 - Modified: 2023-09-14 22:01:27 - Feat.: 0 - Title: Zlatý klinec 2023: Poznáme výsledky. Toto sú najkreatívnejšie reklamy roka
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. máj 2024 09:11