Jedna chalupa, dva týždne, traja chlapi, šesť detí. To sú prázdniny, na aké sa nezabúda. Bratranci Jano, Zdeno a Laco sú nielen rodina, ale aj najlepší priatelia. Majú spoločné spomienky na skvelé detstvo strávené v dedovej chalupe na Myjave. Na Zdenovej svadbe sa pod vplyvom nostalgie a alkoholu dohodnú, že rovnaké prázdniny plné zážitkov doprajú aj svojim deťom. Vyrazia na dvojtýždňovú výpravu do lona prírody, kde majú v pláne oddychovať a vychutnávať si ticho, pohodu a slobodu od manželiek. Marika, Dáša a čerstvá novomanželka Klaudia nedávajú veľké šance tomu, že muži vydržia dva týždne so šiestimi deťmi, no motivuje ich Lacova stávka s Dášou. Ak vyhrajú chlapi, dovolí mu vypratať garáž, postaviť v nej skúšobňu a oživiť zašlú slávu jeho skupiny Ofsajd. Zdeno zas výpravu do minulosti berie ako príležitosť zblížiť sa so svojou čerstvo vyženenou dcérou Lily a Jano verí, že jeho deťom život v lone divokej prírody zocelí charakter. Ich idylické predstavy od začiatku narazia na odpor. Scenár: Kristína Cibulková, Stano Guštafík Réžia: Ivan Predmerský Hrajú: Tomáš Matonoha, Ľuboš Kostelný, Marko Igonda, Lucia Siposová, Zuzana Norisová, Kristína Greppelová, Samuel Kennedy, Karolína Kubánková, Andy Kummer, Markus Filipko, Michaela Rovňáková, Adela HefftyováTV JOJ
StoryEditor

Prázdniny sa čoskoro vrátia na obrazovky. JOJ spustila intenzívnu kampaň

02.02.2018, 11:00
Autor:
hrnhrn
V nových desiatich myjavských dobrodružstvách pribudnú aj nové postavy.

Seriál o tom, ako sa muži vyberú s deťmi na chalupu, mal už pri svojej premiére pred rokom výborný štart. Nenáročná veselá komédia si hneď získala priazeň divákov a Prázdniny sa stali najsledovanejším nespravodajským programom prvých troch mesiacov minulého roka.

Televízia JOJ nakrútila v lete ďalších desať dielov, ktoré na obrazovky uvedie v stredu 21. februára o 20:35. Vo vysielaní nahradia Vlkov, ktorých bude JOJ vysielať už len raz do týždňa v utorok, vždy v dvoch častiach za sebou.

JOJ už začala promovať štart seriálu krátkymi tízrami, kampaň Nové myjavské dobrodružstvá bude intenzívne prebiehať nielen v televízii, ale aj v nadlinkovej kampani. Takisto bude v druhej sérii spúšťať aplikáciu Chat Bota, ktorého tvárou zostáva Ľuboš Kostelný ako Jano. Scenáristami druhej série sú opäť Kristína Cibulková a Stano Guštafík, režisérom zostal Ivan Predmerský.

Okrem štandardných desiatich častí seriálu pripravila televízia aj jednu špeciálnu zimnú epizódu, ktorú pravdepodobne odvysiela vo vianočnom období.

Dej novej série sa odohráva po roku, opäť počas letných prázdnin. Tentokrát však hlavní hrdinovia vyrazia na chalupu na Kopanice aj s manželkami a do zostavy pribudne aj nový prírastok – polročný Oskarko Marcínek.

Ženy si tak prvýkrát vyskúšajú pravú kopaničiarsku dovolenku na chalupe. „Postupne však zistia, že to nie je pre nich úplne dovolenka a niekde v polovici zostanú s deckami opäť len ockovia a budú si to s nimi znova naplno užívať. Spolu zažijú veľa výletov, stret s dedinčanmi – podobne  ako v prvej sérii," prezrádza dramaturgička seriálu a scenáristka Kristína Cibulková.

K doterajším postavám pribudnú aj ďalšie, napríklad starí rodičia detí, ktorí budú mať na životy rodín veľký vplyv. „Starých rodičov bude mať napríklad Lily. Klaudiiných rodičov bude hrať Vlado Jedľovský a Janka Oľhová. Práve k nim sa musela táto mladá rodina presťahovať, lebo si začali stavať dom. To trošku komplikuje život Zdenovi a Klaudii, a to najmä vo výchove Lily,“ hovorí scenáristka.

„Druhá séria bude iná aj v tom, že naši detskí herci sa skutočne rozohrali, že sme im mohli napísať a nakrútiť s nimi ťažšie situácie. Práve preto budú plnšie aj diely. Nemuseli sme sa prispôsobovať tomu, čo zvládnu a čo nie, lebo teraz zvládnu už skutočne všetko,“ dodáva Cibulková.

Outdoorové vizuály kampane Nové myjavské dobrodružstvá:

TV JOJ

TV JOJ

TV JOJ

TV JOJ

​Prvú sériu rodinného seriálu Prázdniny uviedla JOJ pred rokom 18. januára. Už prvá epizóda dosiahla nadpriemernú sledovanosť 13,9 percenta a 38,2-percentný podiel na trhu v cieľovej skupine divákov 12-54 rokov. Pozrelo si ju 693-tisíc divákov nad 12 rokov. Nasledujúce epizódy seriálu si tiež udržali nadštandardnú sledovanosť, hoci už žiadna z ďalších častí nedosiahla výkon prvej časti.

Priemerne si každú epizódu prvej série pozrelo 535-tisíc divákov nad 12 rokov a seriál si pripísal priemernú sledovanosť 10,9 percenta pri podiele 29,6 percenta v cieľovej skupine divákov 12-54 rokov. Každá z 10 častí bola lídrom trhu v čase svojho vysielania, a to v oboch cieľových skupinách divákov. Televízia JOJ seriál vysielala súčasne aj na svojej českej stanici JOJ Family.

01 - Modified: 2018-01-31 14:59:59 - Feat.: 0 - Title: Februárové televízne novinky: Návrat Prázdnin a V siedmom nebi 02 - Modified: 2018-02-05 15:41:40 - Feat.: 0 - Title: Známy je štart SuperStar. Markíza už promuje nových porotcov 03 - Modified: 2018-02-02 18:29:35 - Feat.: 0 - Title: Anketa OTO plná prekvapení. Medzi finalistov sa nedostali najsledovanejšie relácie
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 12:55