StoryEditor

Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom

02.02.2022, 12:00
Autor:
hrnhrn
Tretia sfilmovaná kniha Evity Twardzik bude mať premiéru na Valentína.

Priatelia sú rodina, ktorú si vyberieš. Čosi o tom vedia hrdinky a hrdinovia filmu V lete ti poviem, ako sa mám. Adaptácia rovnomennej knihy Evity Twardzik prinesie na filmové plátna osudy partie priateľov, ktorých snaženie smeruje k jedinému cieľu: „Byť šťastný.“ Na Valentína sa v kinách dozvieme, či sa im to naozaj podarí.

V lete ti poviem, ako sa mám je už tretím filmom, ktorý vznikol poľa knižnej predlohy Evity Twardzik. V roku 2017 pritiahla divákov do kín komédia Všetko alebo nič, na ktorej úspech v roku 2019 nadviazal film Príliš osobná známosť. Obidva filmy vznikli v produkcii spoločnosti NUNEZ NFE, autorkou scenára bola Evita Twardzik a režisérkou Marta Ferencová. V rovnakom tvorivom tíme vznikla aj najnovšia snímka.

„V každom filme je trochu rozdiel v závere. Tu bude najviac viditeľný, pretože knižka končí trochu smutne. Po našom poslednom filme som si povedala, že pôjdeme do niečoho veselého. Verím, že aj pre divákov skončí všetko tak, že pôjdu vysmiati z kina,“ hovorí Evita Twardzik o tom, ako sa odlišuje knižná predloha od filmu.

Nunez NFE

Medzinárodné herecké obsadenie

Zaujímavosťou je, že okrem slovenských a českých hercov stavil tentokrát tvorivý tím aj na tri herecké hviezdy z Rumunska. „Aj prvý a druhý film sa robil za účasti hercov zo zahraničia. „Všetko alebo nič“ bolo v spolupráci s poľským trhom, „Príliš osobná známosť“ zas s Chorvátmi a Srbmi. Tento model sa nám veľmi osvedčil a slovenskí diváci ocenili neopozerané tváre,“ hovorí producentka filmu Oľga Núñezová, ktorá pri tomto filme prevzala producentské kormidlo po manželovi Petrovi Núñezovi.

Kým pri prvých dvoch snímkach boli zo zahraničia samí mužskí herci, v tomto filme sú to dve ženské herečky a jeden muž. „Skrátka, ženské hrdinky sme doteraz vždy stavali na osobnostiach známych nášmu publiku a tentokrát sme zariskovali. Možno aj preto, že film „V lete ti poviem, ako sa mám“ nemá jednu – dve hlavné postavy, ale je to celá partia kamarátov ako hlavných hrdinov,“ dopĺňa producentka.

Vo filme sa zo slovenských hercov predstavia Marián Miezga, Dominika Morávková, Petra Vajdová či Ján Koleník. Českú republiku bude zastupovať Tereza Kostková, Ondřej Sokol, Martin Hofmann a Jaroslav Plesl. Hereckú zostavu doplnia rumunské herečky Andreea Vasile a Dana Rogoz, spolu s ich kolegom Pavlom Bartosom.

NUNEZ NFE / producentka Oľga Núñezová s herečkou Terezou Kostkovou

​​Pri nakrúcaní občas vznikal jazykový babylon. „Na pľaci sme hovorili piatimi jazykmi – po slovensky, česky, anglicky, francúzsky a rumunsky. Vznikali skomoleniny slovenčiny a rumunčiny, keďže traja hlavní hrdinovia sú z tejto krajiny. Bola som nesmierne fascinovaná tým, že rumunské herečky sa veľmi rýchlo chytali na náš jazyk. Vedeli ho nielen foneticky dobre napodobniť, ale skutočne po krátkom čase rozumeli režijné pokyny v slovenčine,“ približuje atmosféru Oľga Núñezová.

Film sa nakrúcal v období najväčšieho lockdownu za veľmi prísnych opatrení. Napriek tomu je podľa tvorcov tento film v porovnaní s ostatnými najvýpravnejší. „Z pohľadu diváka však bude najzásadnejší rozdiel v tom, že príbeh nie je primárne o láske, ale o priateľstve a vystupuje v ňom pomerne veľa hlavných hrdinov. Hoci sa veľmi dobre poznajú roky, aj tak majú pred sebou tajomstvá,“ dodáva producentka.

01 - Modified: 2022-01-27 08:03:36 - Feat.: 0 - Title: Do Markízy prichádza nová posila. Súčasťou "seriálového" tímu bude Evita 02 - Modified: 2021-10-06 12:10:40 - Feat.: 0 - Title: Evita posiela do kín nový film V lete ti poviem, ako sa mám 03 - Modified: 2021-05-14 10:40:06 - Feat.: 0 - Title: Padla posledná klapka novej „evitovky“: Hercom bola zima, nechýbali slzy 04 - Modified: 2021-11-24 13:23:27 - Feat.: 0 - Title: Evita pokrstila reedíciu knihy V lete ti poviem, ako sa mám
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy 05 - Modified: 2021-11-12 15:28:00 - Feat.: - Title: Novembrové filmové premiéry: Tešiť sa môžeme na novú marvelovku, ale aj drámu s Lady Gaga
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 14:55