Titulka týždenníka .týždeň NIE SME
StoryEditor

.týždeň sa pridal na stranu Sme. Vychádza s »protestnou« titulkou

13.10.2014, 10:34
Týždenník podporil "kolegov zo Sme" hneď na titulnej strane. Eva Čobejová tvrdí, že kúpa médií nie je najlepšia cesta, ako si získať rešpekt v spoločnosti.

Týždenník .týždeň vychádza so špeciálnou titulkou. Vyjadruje ňou podporu konkurencii.

.týždeň má na titulke veľký oznam "NIE SME". Novinárka z .týždňa Eva Čobejová v komentári píše, že takto podporujú "kolegov v Sme". "Redakcie Sme a .týždňa sa občas škriepime, kritizujeme, ohovárame, občas si zo seba uťahujeme, aj vášnivo nesúhlasíme, ale vzájomne sa rešpektujeme a v tomto zápase Sme stojíme jednoznačne na strane svojich kolegov a vyjadrujeme im rešpekt a podporu," tvrdí.

Čobejová podporuje protestnú akciu redaktorov Sme - väčšina z nich v piatok oznámila nemeckému spolumajiteľovi vydavateľstva, že ak jeho podiel v Petit Presse priamo či nepriamo prevezme Penta, dajú výpoveď. "Tento postoj je prejavom statočnosti a zasluhuje si obdiv. Títo redaktori sa možno vzdávajú práce, ktorá ich živí a ktorá ich baví. Možno budú musieť ísť do neistoty, pretože mediálny trh momentálne neponúka na Slovensku veľa atraktívnych príležitostí a rozbiehať nové projekty je v dnešnej situácii tiež veľký risk," hodnotí Čobejová.

Týždenník .týždeň sa predaju Sme venuje aj vnútri časopisu. Tému spolu s Čobejovou spracoval František Múčka, ktorý v minulosti pôsobil v Trende a potom do augusta 2014 v Sme.

Čo sa týka samotnej "kauzy Sme verzus Penta", podľa posledných informácií by sa o tom, kto po nemeckej skupine Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft prevezme polovicu Petit Pressu, malo rozhodnúť tento týždeň.

Chronológia:

8. september: Denník Sme na predaj? Nemôžem potvrdiť, že kupcom bude Penta, hovorí vydavateľ

19. september: Penta sa údajne dohodla na cene za podiel v Petit Presse

23. september: Šéfredaktor Sme: Penta nás ešte nevlastní a ani nemusí

25. september: Analýza: Aké silné je vydavateľstvo Petit Press

2. októbra: Novinári Sme protestujú proti Pente a Haščákovi

8. októbra: O budúcnosti Sme a Petit Pressu sa rozhodne už čoskoro

8. októbra: Penta a SITA prehovorili o Sme: Zaručíme novinárom slobodu

10. októbra: Denník Sme sa búri. Ak ho kúpi Penta, väčšina redakcie dá výpoveď

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 15:24