Aj múdry schybí bola zábavná televízna relácia, ktorú moderovali Elena Vacvalová a Oliver Andrásy. Pôvodne ju vysielala VTV, v roku 1997 úspešný formát prevzala TV Markíza, ktorá reláciu vysielala až do júna 2010. Potom ju zrušila kvôli klesajúcemu záujmu divákov. Inšpirovala sa ňou relácia českej televízie Prima Nikdo není dokonalý, ktorú uvádza Jiří Krampol. Na Silvestra 2012 začala Jednotka vysielať podobný formát s rovnakými moderátormi pod názvom Nikto nie je dokonalý.TV Markíza
StoryEditor

Týždeň v médiách: Kto zaplatí tisíc eur, RTVS alebo Oliver Andrásy? A ako vyzerá romantika podľa Trumpa?

09.10.2016, 11:16
To najdôležitejšie z mediálneho sveta za uplynulý týždeň. Písané s láskou.

Ak sa niekde verejnoprávne médiá cítia na okraji záujmu, na Slovensku to neplatí. Kopať do RTVS je dnes v móde viac, ako prevážať desať kamarátov v jednom aute.

Oliver Andrásy sa v jednom šíku s Novým Časom obul do RTVS, dôvodom malej hystérie je plánovaná odstávka jeho šou Nikto nie je dokonalý. Tá sa podľa Andrásyho dostala na blacklist relácií Andreja Danka, ktorý okázalé financovanie RTVS rieši urputnejšie, ako trojité áno v referende za rodinu v čase svojho rozvodu.

Telerozhlas upokojuje situáciu i Andrásyho tlak, slová Nového Času označuje za bulvár a v relácii sa podľa svojho hovorcu napriek všetkému chystá pokračovať. Andrásy však stanovisku RTVS neverí. Na to, že šou televízia zablokovala, stavil tisíc eur. Vezmite si popcorn drahí priatelia, o vývoji na verejnoprávnom poli a príbehu tisícky vás budeme informovať.

Uhorský match-making

Teplé náruče Roberta Fica prišiel v piatok zohriať jeho maďarský náprotivok Viktor Orbán. Ten sa dostavil po pochvaly krátko po tom, ako sa v Maďarsku uskutočnilo referendum o odmietnutí utečeneckých kvót. Úspešné síce nebolo, no Orbánovskú slinu za lepšie zajtrajšky výsledok nezastavil, práve naopak. Maďarský premiér svetu oznámil svoj úmysel pozmeniť v duchu referenda i maďarskú ústavu. Fico bratsky prikývol a s Viktorom si prištrngli šesťputňovým Tokajským.

O niečo menej na Orbánovské kroky prikyvovala jeho domáca mediálna scéna. Najväčší opozičný denník Népszabadság po 60-tich rokoch existencie na trhu nečakane končí. Náklad denníka v posledných rokoch klesol o 74 percent, čo je aj oficiálnym dôvodom jeho dramatického záveru. Nevysloviteľný Népszabadság však okrem iného aj ostro kritizoval referendum o kvótach, rovnako mu neunikala korupcia v najvyšších politických kruhoch.

​Redaktori sa o jeho konci, respektíve pozastavení publikovania, dozvedeli až v sobotu, keď ich už nevpustili do redakcie. Ak sa takto razantne poukazuje na nefungujúci biznis model, možno to chce jeden rýchlopuč aj na zmenu korupčného správania politickej špičky. Hovorca vlády Zoltán Kovács však vyhlásil, že vláda sa do mediálneho trhu nemieša. Všetci si vydýchli a demokratický život pokojne plynie ďalej.

Láska v čase Trumpa

Čakali sme na to všetci a pýtala si to aj životná karma. Donalda Trumpa v súboji o prezidentský post zrejme položí jeho hormonálna sústava. Denník Washington Post totiž zverejnil zábery, na ktorých Trump zasväcuje reportéra Billyho Busha do sveta svojich príliš romantických praktík. Škoda, že bol pri tom zapnutý mikrofón. Trumpleaks prišli v plnej sile.

Krásne ženy ma automaticky priťahujú, okamžite ich začnem bozkávať, je to ako magnet,“ vysvetľuje podmanivo republikánsky kandidát. „Bozkávam, nečakám. A keď ste hviezda, proste vám to dovolia. Môžete si robiť, čo chcete... Chyťte ju za „p*ssy“ (angl. vulgárny výraz pre pohlavný orgán). Trump sa tiež potmehúdsky priznal, že problém mu nerobia ani vydaté ženy. Ňu.

Trump musel následne po zverejnení videa historicky pokľaknúť a verejnosti sa ospravedlniť. Hillary nikdy nemilovala Billa viac, ako uplynulé dni.

Epilóg

Pred nami je nový týždeň a vo vzduchu visí globálny povzdych všetkých pracujúcich. Vzdychať však nemusia novinári maďarského denníka, ktorí sa v rovnakom čase ako svet dozvedeli, že ich denník už vlastne zrušili. Krásny týždeň, do Maďarska teda dvojnásobne. A ako radí pani Renáta, nezabúdajte na úsmev!

01 - Modified: 2016-09-28 08:17:18 - Feat.: 0 - Title: Týždeň v médiách: Kto má dnes väčšiu radosť, Jennifer Aniston alebo šéf JOJky? 02 - Modified: 2016-10-10 12:40:35 - Feat.: 0 - Title: Týždeň v médiách: Kto nás chráni pred Desmodom a ktorý slovenský novinár nenávidí všetky ženy planéty?
01 - Modified: 2023-11-13 13:57:34 - Feat.: - Title: Robert Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej monopolné postavenie aj financie 02 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 03 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 04 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 05 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 07:27