StoryEditor

Prima spustí na Slovensku nový kanál Prima PLUS. Cez anténu si ho však nenaladíme

03.01.2017, 13:47
Autor:
(pš)(pš)TSTS
Novú stanicu si budú môcť naladiť diváci využívajúci platené televízne služby od 23. januára.

Skupina Prima spustí nový kanál Prima PLUS, ktorého vysielanie je smerované na územie Slovenska. Program bude prevažne zostavený z vlastnej tvorby televízie Prima a vysielať začne 23. januára. Obchodným zástupcom Primy PLUS bude Joj Group. Novú stanicu si bude môcť naladiť väčšina slovenských domácností s platenými televíznymi službami.

„Sme veľmi radi, že sme sa na distribúcii kanálu Prima PLUS na Slovensku dohodli s významnými operátormi, ako je M7 Group, UPC BROADBAND SLOVAKIA, Slovak Telekom a celou radou ďalších, vďaka čomu bude môcť Primu PLUS sledovať 1,4 milióna slovenských domácností s platenou televíznou službou,“ hovorí Marek Singer, generálny riaditeľ FTV Prima.

Podľa vysielacej schémy bude program Prima PLUS zložený predovšetkým z programov vlastnej tvorby televízie Prima, či už ide o obľúbené seriály, spravodajské programy, zábavné šou, kulinárske či hobby programy. „Program je vyskladaný z našich osvedčených programov, ako sú napríklad seriály Ohnivý kuře, Přístav, Cesty Domů, Rodinná pouta či Vinaři. Pre divákov máme pripravený tiež nový detektívny seriál TEMNÝ KRAJ s Lukášom Vaculíkom,“ dodáva Marek Singer.

​FTV Prima ohlásila záujem oficiálne vstúpiť na slovenský trh ešte v auguste minulého roka. Informáciu vtedy potvrdila Stratégiám aj marketingová riaditeľka českej stanice Gabriela Semová: „Spustenie vysielania Prima na Slovensku je aktuálne v štádiu príprav a plánovania."

Vstup nového hráča na náš trh podporilo v tom čase aj vyjadrenie spoločnosti Towercom. Ten  po tom, ako televízia Markíza oznámila, že od nového roka odchádza z terestriálu, povedal, že je pripravený programovú ponuku DVB-T vysielania doplniť adekvátnou náhradou. V týchto dňoch skupina FTV Prima oficiálne potvrdzuje vstup na náš trh, avšak nebude sa šíriť prostredníctvom terestriálu.

Skupina Prima týmto krokom nasledovala stanice Nova, Markíza a JOJ, ktoré sa rozhodli zlegálniť obsah českých staníc na Slovensku a naopak, ktorý nie je šírený s povolením vysielateľov.

Ako prvá tento krok urobila skupina CME, teda televízie Nova a Markíza ešte začiatkom minulého roka. Markíza v Česku spustila stanicu Markíza International, Nova na Slovensku Nova International. V septembri tento krok urobila skupina JOJ Group, ktorá na český trh vstúpila so stanicou JOJ Family. Všetky novovytvorené stanice vysielajú len ten obsah, na ktorý sa vzťahujú potrebné licenčné práva. Zväčša ide o lokálnu tvorbu.

Prima

​​​Skupina Prima prevádzkuje v Českej republike vysielanie piatich voľne šírených televíznych staníc a aktuálne už aj kanál s posunutým programom Prima +1 pre zákazníkov Skylinku. Hlavnou stanicou je plnoformátová TV Prima pre celú rodinu, na mladších mužov sa orientuje stanica Prima COOL, treťou je Prima LOVE zameraná na obľúbené seriály a televíznu zábavu. V portfóliu skupiny nechýba ani dokumentárny kanál Prima ZOOM. Najmladším prírastkom do televíznej rodiny je stanica Prima MAX, ktorá je zameraná na filmovú zábavu.

Skupina Prima má široké portfólio webov (napríklad iPrima.cz, Prima COOL, Prima PLAY, Prima STYLE, Prima ŽENY, Prima FRESH). Priemerný mesačný zásah staníc skupiny Prima je viac než 91% dospelej populácie v Českej republike. Spolu s online portfóliom je potom zásah ešte vyšší, vďaka čomu je skupina Prima jednou z najsilnejších mediálnych spoločností v Českej republike.

01 - Modified: 2017-01-03 17:46:23 - Feat.: 0 - Title: Novú stanicu Prima Plus bude obchodne zastupovať JOJ Group
01 - Modified: 2020-06-17 14:07:31 - Feat.: - Title: Prima oslavuje 27. narodeniny. Ako prvá komerčná televízia v Česku začala vysielať v roku 1993 02 - Modified: 2020-05-11 14:22:55 - Feat.: - Title: Prima obnovila nakrúcanie seriálov. Ako prvá z českých a slovenských komerčných televízií 03 - Modified: 2019-06-17 19:50:21 - Feat.: - Title: Televíznu skupinu Prima ovládol nenápadný český miliardár 04 - Modified: 2019-04-02 12:00:44 - Feat.: - Title: Prima spustí spravodajskú televíziu v spolupráci so CNN 05 - Modified: 2018-08-09 09:50:06 - Feat.: - Title: Prime stúpol vlani čistý zisk na rekordných 23 miliónov eur
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:38