Shutterstock
StoryEditor

Na Slovensku štartuje prvá oficiálna e-športová hokejová liga pre hráčov PlayStation

25.03.2021, 12:10
Autor:
TSTS
Do projektu sú zapojené všetky kluby najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Elektronické športy sú fenoménom súčasnosti a vzbudzujú čoraz viac pozornosti aj mimo hráčskej komunity. Záujem o e-športy už nemá len úzky okruh hráčov a fanúšikov, ale čoraz viac sa dostávajú do povedomia aj širšej verejnosti. Aj na Slovensku štartuje prvá oficiálna e-športová hokejová liga pre hráčov PlayStation. Prihlásiť sa môže každý – fanúšikovia hokeja, hokejisti, gejmeri i široká verejnosť. Do projektu sú zapojené všetky kluby najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Registrácia sa začína vo štvrtok 25. marca 2021 na webe ehokejliga.sk. Následne prebehne päť kvalifikačných kôl. V nich budú hráči zbierať body a tí najlepší sa môžu uchádzať o miesto v jednom z jedenástich slovenských tímov TIPOS Extraligy.

Draft e-hráčov prebehne 16. apríla. Každý tím si v drafte vyberie dvoch hráčov, ktorí ho budú reprezentovať v EHOKEJ Lige TIPOS Extraligy. Hráči si budú môcť zvoliť preferované kluby.

Základná časť EHOKEJ Ligy sa začne 20. apríla a posledný zápas je naplánovaný na 3. jún 2021. Z tabuľky základnej časti postúpi osem najlepších tímov do play off. Víťazný tím, ktorý získa titul majstra Slovenska v EHOKEJ Lige a finančnú výhru 15-tisíc eur, spoznáme vo finále 24. júna 2021. Všetky pravidlá súťaže sú aj na webe ehokejliga.sk.

EHOKEJ Liga sa odohrá na platforme PlayStation 4 alebo PlayStation 5 v hre NHL 21 v režime Hockey Ultimate Team. Hracie dni sú utorok, streda a štvrtok.

Fanúšikovia EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy budú môcť sledovať online prenosy so štúdiom a komentátorom na kanáloch Youtube a Twitch. Najlepšie okamihy z každého kola základnej časti a play off nájdu aj na Facebooku a Instagrame EHOKEJ Liga, všetky zaujímavé rozhovory a novinky zase na stránke ehokejliga.sk.

​Generálnym partnerom EHOKEJ Ligy je národná lotériová spoločnosť TIPOS, ktorá je najväčším donorom športu na Slovensku. V súčasnosti má ambíciu získať rovnaké renomé aj v segmente elektronických športov. „Naša spoločnosť je hrdým partnerom športu na Slovensku. Preto sme sa rozhodli podporiť aj slovenský e-šport. Túto oblasť nevnímame ako niečo, na čom by sme chceli v krátkom čase komerčne zarobiť. Našu úlohu na poli e-športov vnímame aj v rámci našej spoločenskej zodpovednosti – chceme zveľadiť a kultivovať tento priestor aj na Slovensku, a to prostredníctvom silnej podpory partnerov, ktorí majú v tomto smere pripravené kvalitné a progresívne projekty,“ vysvetlil Stanislav Molnár, výkonný riaditeľ sekcie produktov a člen predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti TIPOS.

01 - Modified: 2021-11-24 12:20:40 - Feat.: - Title: Ako sa môžu značky čo najlepšie zviezť na vlne ešportov? 02 - Modified: 2021-07-08 08:04:51 - Feat.: - Title: Slovenskí tvorcovia videohier dosiahli v roku 2020 rekordný obrat 72 miliónov eur 03 - Modified: 2021-07-08 08:00:05 - Feat.: - Title: Miliardový biznis. Z hrania videohier sa stáva fenomén súčasnosti 04 - Modified: 2021-04-26 09:09:11 - Feat.: - Title: Štátny TIPOS má už rok nový manažment. Chváli sa rekordnými výsledkami 05 - Modified: 2021-03-16 10:02:34 - Feat.: - Title: E-športy už nie sú doménou len skalných hráčov a fanúšikov
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:02