StoryEditor

Juraj Miškov predal podiel v MUW Saatchi & Saatchi

22.10.2010, 00:00

Juraj Miškov sa definitívne rozlúčil s MUW Saatchi & Saatchi a svoj majetkový podiel odpredal svojim doterajším spoločníkom.

Staronoví majitelia - kreatívni riaditelia Rasťo Uličný a Rasťo Michalik a šéfstratég Robert Weber - zostávajú lídrami agentúry. Spolu s výkonným riaditeľom Ivanom Hulíkom, ktorý po Jurajovi prevzal operatívne vedenie agentúry, majú s MUW Saatchi & Saatchi tie najambicióznejšie plány. Juraj Miškov svoje dve kariéry – ako admana a politika – hodnotí takto: „Som nespochybniteľným dôkazom pravdivosti filozofie Saatchi & Saatchi „Nothing is impossible!“

Juraj Miškov, 37-ročný adman, založil svoju prvú agentúru v roku 1992 a do roku 2009 z nej urobil najúspešnejšiu slovenskú agentúru (Agentúra roku 2009 a 2010) a od roku 2004 je afilovaným členom siete Saatchi & Saatchi. V roku 2009 a rozhodol vstúpiť do politiky. Keď v marci 2009 spolu s Richardom Sulíkom, autorom slovenskej daňovej reformy z roku 2004, zakladali liberálnu stranu Sloboda a Solidarita, ich cieľom bolo zastaviť ľavicový populizmus na Slovensku, ktorý považovali za príčinu nezodpovedného zadlžovania krajiny a ambíciou dostať sa v najbližšich voľbách do parlamentu. Tento cieľ strana prekonala, keď v júni 2010 získala vyše 12 % hlasov v parlamentných voľbách. SaS sa stala súčasťou novej pravicovej štvorkoalície a Juraj Miškov je jedným z jej štyroch ministrov.

Svoju novú kariéru považuje Juraj za prirodzený ďalší krok v svojej profesionálnej dráhe. Svoje priority vidí ako minister hospodárstva v zatraktívňovaní Slovenska pre serióznych zahraničných investorov, rád ako benchmark tejto svojej vízie uvádza singapurský model.

Zdroj: MUW Saatchi & Saatchi

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 17:19