osobný archív
StoryEditor

Z Trendu odchádzajú novinári Zuzana Petková a Filip Obradovič

06.06.2018, 09:18
Autor:
(pš)(pš)
Novým pôsobiskom Zuzany Petkovej bude nadácia Zastavme korupciu.

Investigatívna novinárka Zuzana Petková, ktorá doteraz pôsobila ako zástupkyňa šéfredaktora Trendu, z týždenníka odchádza. Jej novým pôsobiskom bude nadácia Zastavme korupciu, kde sa plánuje naďalej venovať investigatíve.

Aktualizované: Trend podľa informácií Stratégií opúšťa aj Filip Obradovič, ktorý bol v Trende vedúcim redaktorom pre rubriku Téma týždňa. Obradovič bude pracovať pre Denník N.

Pre Stratégie svoj odchod potvrdila samotná Petková: "Trend patrí obsahom a kvalitou medzi špičku slovenských médií a tak to aj zostane. V redakcii som bola päť rokov a zažila vrchol svojej novinárskej kariéry. Nadácia je pre mňa možnosťou, ako sa posunúť ďalej. Aj naďalej budem robiť to, čo doteraz - upozorňovať na korupciu. Verím, že v nadácii sa mi otvoria aj ďalšie možnosti - problémy spoločnosti nielen opisovať, ale aj hľadať a navrhovať riešenia a vytvárať tlak na zodpovedných.”

Zuzana Petková v minulosti s nadáciou Zastavme korupciu už spolupracovala, na témach o Správe o slovenskej polícii či kauze Nemocnice sv. Michala. V minulosti spolupracovala aj so zavraždeným novinárom Jánom Kuciakom. Jednou z káuz, ktorej sa venovala v poslednom období, bola aj téma plastických operácií, ktoré ponúkala načierno štátna Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura Košice (UNLP) pacientkám zo zahraničia, prevažne z Veľkej Británie. 

Minulý týždeň sme informovali o tom, že Petkovej spolu s novinárom denníka SME Adamom Valčekom - sa vyhrážal kontroverzný podnikateľ Marián Kočner, dôvodom boli otázky týkajúce sa jeho podivného biznisu v Technopole.

Zuzana Petková v minulosti pracovala vo viacerých denníkoch: Pravda, Hospodárske noviny a SME.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 19:28