Jedna chalupa, dva týždne, traja chlapi, šesť detí. To sú prázdniny, na aké sa nezabúda. Bratranci Jano, Zdeno a Laco sú nielen rodina, ale aj najlepší priatelia. Majú spoločné spomienky na skvelé detstvo strávené v dedovej chalupe na Myjave. Na Zdenovej svadbe sa pod vplyvom nostalgie a alkoholu dohodnú, že rovnaké prázdniny plné zážitkov doprajú aj svojim deťom. Vyrazia na dvojtýždňovú výpravu do lona prírody, kde majú v pláne oddychovať a vychutnávať si ticho, pohodu a slobodu od manželiek. Marika, Dáša a čerstvá novomanželka Klaudia nedávajú veľké šance tomu, že muži vydržia dva týždne so šiestimi deťmi, no motivuje ich Lacova stávka s Dášou. Ak vyhrajú chlapi, dovolí mu vypratať garáž, postaviť v nej skúšobňu a oživiť zašlú slávu jeho skupiny Ofsajd. Zdeno zas výpravu do minulosti berie ako príležitosť zblížiť sa so svojou čerstvo vyženenou dcérou Lily a Jano verí, že jeho deťom život v lone divokej prírody zocelí charakter. Ich idylické predstavy od začiatku narazia na odpor. Scenár: Kristína Cibulková, Stano Guštafík Réžia: Ivan Predmerský Hrajú: Tomáš Matonoha, Ľuboš Kostelný, Marko Igonda, Lucia Siposová, Zuzana Norisová, Kristína Greppelová, Samuel Kennedy, Karolína Kubánková, Andy Kummer, Markus Filipko, Michaela Rovňáková, Adela HefftyováTV JOJ
StoryEditor

V televízii Joj odštartujú v januári Prázdniny

11.12.2016, 21:06
Autor:
hrnhrn
Joj predstavila nový seriál, ktoré uvedie na obrazovky v novom roku.

Televízia Joj má do nového roka pripravených okrem pokračovaní osvedčených formátov, ako Panelák, Za sklom či Naši aj sedem nových seriálov. „V seriálovej tvorbe sme sa rozhodli realizovať predovšetkým kvalitné minisérie, čo je dnes svetový trend,“ hovorí Roland Kubina, riaditeľ programu a spravodajstva JOJ Group.

Už 2. januára odštartuje na obrazovkách Joj 10-dielny kriminálny seriál z 80-tych rokov Svět po hlavou, ktorý pripravila Joj spolu s Českou televíziou. V hlavných úlohách sa predstavia české herecké esá ako Václav Neužil a Ivan Trojan a slovenská herečka Judit Bárdos.

​V polovici januári dostane v stredy priestor aj ďalšia novinka – 10-dielny komediálny seriál Prázdniny. Dejovú líniu tvoria príhody troch bratrancov, ktorí sa pod vplyvom nostalgických spomienok rozhodnú prežiť so svojimi šiestimi deťmi dva týždne na chalupe na myjavských kopaniciach. Bez všetkých vymožeností moderného sveta, čo vnímajú ako problém najmä deti.

Nový seriál Prázdniny je inšpirovaný českým filmom S tebou mne baví svět. ​Autorkou námetu je Kristína Cibulková, ktorá už v minulosti produkovala pre televíziu Joj seriály ako Dr. Ema, Dedičstvo, Pod povrchom či Deň a noc. „Nápad vznikol u mňa v kuchyni. Napadlo nás to preto, že Stano (Stano Guštafík, scenárista) a Ivan (Ivan Predmerský, režisér), sú tiež otcami. Poznáme deti, vieme, čo ich baví a povedali sme si, že takýto formát nie je úzko žánrovo profilovaná vec," hovorí scenáristka.

Spoluprácu na seriáli si užila. "Pracovali sme na tom dlho a boli sme k sebe aj kritickí. Musím povedať, že som veľmi spokojná. Vyzerá to oveľa lepšie, ako sme si to predstavovali. Nás to bavilo. Smiali sme sme sa u nás v kuchyni, smiali sme sa na Myjave, smejeme sa teraz v strižni. Videli sme to asi tisícikrát a stále nás to baví. To, či to bude baviť divákov, je naozaj na nich, my sme spokojní s týmto projektom," dodáva Cibulková.

Vznik seriálu približuje aj druhý scenárista Stano Guštafík, ktorý pre televíziu Joj v minulosti písal scenáre k Mafstory, Profesionálom či k seriálu Dedičstvo.: „Od televízii Joj sme dostali zadanie, aby sme pripravili nejaké námety. Pripravili sme dva. Lenže minútu pred prezentáciou nás napadlo „šesť detí s otcami na chalupe“. Prezentovali sme asi hodinu tie dva nápady a potom asi 3 sekundy posledný spontánny nápad. A televízia povedala, že tento chceme. Pre mňa to bola jedna z najlepších spoluprác a teším sa na ďalšiu.“

​Ako spolupracovali pri nakrúcaní deti, čím bude tento seriál iný a čím zaujme slovenského diváka, hovorí režisér Ivan Predmerský: „Naozaj nás to bavilo a aj teraz v strižni sa veľa smejeme. Vybrali sme deti, ktoré majú obrovské množstvo energie. Sekundu predtým, než sa povie štart, urobia tridsať vecí. Behajú, drgajú sa, smejú sa. Oceňujem ich všetkých, lebo 60 dní s nimi natáčať je nápor aj pre nich, ale zvládli to výborne. Tento seriál je hlavne o zábave, nie sú tu žiadne intrigy ani vraždy." Predmerský spolupracoval s televíziu Joj aj na seriáli ZOO, Mafstory či Dedičstvo.

O seriáli Prázdniny

Jedna chalupa, dva týždne, traja chlapi, šesť detí. To sú prázdniny, na aké sa nezabúda. Bratranci Jano, Zdeno a Laco sú nielen rodina, ale aj najlepší priatelia. Majú spoločné spomienky na skvelé detstvo strávené v dedovej chalupe na Myjave. Na Zdenovej svadbe sa pod vplyvom nostalgie a alkoholu dohodnú, že rovnaké prázdniny plné zážitkov doprajú aj svojim deťom. Vyrazia na dvojtýždňovú výpravu do lona prírody, kde majú v pláne oddychovať a vychutnávať si ticho, pohodu a slobodu od manželiek.

Marika, Dáša a čerstvá novomanželka Klaudia nedávajú veľké šance tomu, že muži vydržia dva týždne so šiestimi deťmi, no motivuje ich Lacova stávka s Dášou. Ak vyhrajú chlapi, dovolí mu vypratať garáž, postaviť v nej skúšobňu a oživiť zašlú slávu jeho skupiny Ofsajd.

Zdeno zas výpravu do minulosti berie ako príležitosť zblížiť sa so svojou čerstvo vyženenou dcérou Lily a Jano verí, že jeho deťom život v lone divokej prírody zocelí charakter. Ich idylické predstavy však od začiatku narazia na odpor.

Na chalupe nie je signál ani internet, decká sa nudia a celá zostava sa mení na výbušnú zmes tesne pred explóziou. Muži musia občas siahnuť na dno svojich síl, aby na chalupe vydržali celé dva týždne a nezbláznili sa. Otcovia nie sú zvyknutí trávuť tak dlhý čas sami s deťmi, navyše má každá z rodín iný pohľad na výchovu detí a verí v iné hodnoty.

Prázdniny na Kopaniciach napokon nedopadnú úplne katastrofálne. Jano sa konečne zamiluje do svojej ženy, Laco sa prestane upínať na svoju bývalú slávu a Zdeno nájde zmysel svojho života.

Scenár: Kristína Cibulková, Stano Guštafík
Réžia: Ivan Predmerský
Hrajú: Tomáš Matonoha, Ľuboš Kostelný, Marko Igonda, Lucia Siposová, Zuzana Norisová, Kristína Greppelová, Samuel Kennedy, Karolína Kubánková, Andy Kummer, Markus Filipko, Michaela Rovňáková, Adela Hefftyová.

01 - Modified: 2016-11-01 12:02:49 - Feat.: 0 - Title: Juraj Kukura je Inšpektor Max. Natáča sa nový krimi seriál 02 - Modified: 2016-10-24 15:19:22 - Feat.: 0 - Title: Markíza pripravuje tri nové seriály. V hlavných úlohách sa objavia Kubovčík, Kemka, Latinák i Bárta
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 12:57