FILE PHOTO: The Meta logo is seen on smartphone in front of displayed logo of Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus in this illustration picture taken October 28, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File PhotoREUTERS
StoryEditor

4 novinky zo 4 sociálnych sietí: Konečne! Možnosť naplánovať si vypublikovanie príspevku na Instagrame sa blíži

31.10.2022, 07:29
Autor:
redred

Prečítajte si prehľad najnovších noviniek zo sveta sociálnych sietí od Martina Piteľa.

Facebook redstavil viaceré nové funkcie 

 

Vo štvrtok 20. októbra ohlásil Facebook na svojej akcii zameranej pre komunity “Community Summit” niekoľko nových nástrojov a funkcií pre členov skupín. Vypichnem tri z nich.

 

1. Reelsy už nebudete musieť vytvárať verejne pre všetkých, ale po novom bude táto funkcia dostupná aj v rámci skupín. Čiže ak budete mať pre členov Facebook skupiny dôležitý oznam, budete ho môcť vypublikovať vo forme krátkeho vertikálneho videa.

2. Členovia skupiny budú môcť verejnú udalosť určenú pre komunitu zdieľať aj do svojich Instagramových Stories, vďaka čomu sa o udalosti (a aj skupine) dozvedia noví používatelia.

3. Facebook testuje aj možnosť vytvorenia chatov s jednosmernou komunikáciou, ktoré budú môcť využiť administrátori skupín napríklad na posielanie dôležitých oznamov.

 

Instagram testuje plánovanie príspevkov 

Áno, reálne naplánovanie instagramových príspevkov je doslova za dverami. Samotný hovorca Mety potvrdil pre portál Mashable, že Instagram sprístupnil vybraným používateľov live test.

Určite sa všetci zhodneme, že pôjde o skvelú vec, ktorá nesmierne poteší najmä všetkých social media manažérov. Ako by to malo fungovať? Klasicky si zvolíte a upravíte fotografiu/video, ktorú chcete vypublikovať. Vo finálnom kroku pred publikáciou (kedy pridávate k príspevku copy, lokáciu, označujete používateľov) si zvolíte “Pokročilé nastavenia”, kde sa vám objaví možnosť naplánovania príspevku.  Bohužiaľ, zatiaľ nie je známe, kedy túto funkciu spustí Instagram globálne. Ostáva nám len veriť, že to bude čo najskôr.

TikTok spúšťa vlastnú akadémiu 

Nerozumiete tejto sociálnej sieti, chcete sa o nej dozvedieť viac alebo sa chcete stať úspešným TikTokerom? Potom vás určite poteší novinka v podobe TikTok Akadémie.

 

Po zaregistrovaní sa do nej budete mať možnosť vybrať si jeden zo zatiaľ dvoch dostupných kurzov:

  • TikTok 101 - v podstate základy TikToku (v čom je TikTok výnimočný, best practices, TikTok Ads)
  • SMB Course - kurz so 4 modulmi určený pre malé firmy

 

Snapchat vylepšil svoj editor videí 

Predpokladám, že takmer nikto z vás, kto číta tento newsletter, nie je aktívnym používateľom Snapchatu. Ak áno, tak mi to napíšte do komentára, aby som konečne v našich končinách spoznal niekoho, kto túto sieť využíva.

Poďme ale k novinke, ktorú Snapchat oznámil. Pre všetkých používateľov sprístupnil nový “Director Mode”, ktorý prináša vylepšené možnosti pri editácii videí. Konkrétne ukážky nájdete v tomto videu priamo od Snapchatu.

 

Ak vás zaujímajú ďalšie novinky zo sveta sociálnych sietí, odoberajte môj newsletter na LinkedIne, aby vám nič neušlo.

 

image

Martin Piteľ.

Martin Piteľ, Head of Digital Executive v PS:Digital

01 - Modified: 2022-10-14 11:40:50 - Feat.: 0 - Title: 4 novinky zo 4 sociálnych sietí: Nákup lístka do kina cez sociálnu sieť? Pre TikTok žiaden problém! 02 - Modified: 2022-09-30 08:33:52 - Feat.: 0 - Title: 4 novinky zo 4 sociálnych sietí: Meta dala facku ruskej propagande
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 02:24