StoryEditor

4 novinky zo 4 sociálnych sietí: Veľká zmena pre administrátorov Facebook stránok

14.11.2022, 09:00
Autor:
redred

Prečítajte si prehľad najnovších noviniek zo sveta sociálnych sietí od Martina Piteľa.

 

Facebook mení administrátorské rozhranie stránok

image

Martin Piteľ.

Už to budú pomaly dva roky, čo Facebook predstavil nový administrátorský vzhľad Facebook stránok New Page Experience. Najprv sa objavil pri stránkach verejne činných osôb (politici, športovci,…) a postupne už naň prechádzajú všetky stránky.

Aktuálne si admini vedia zmeniť nové rozhranie za staré. Ako však v týchto dňoch informuje sociálna sieť všetkých administrátorov, táto možnosť čoskoro zmizne.

Čo to znamená? Pre bežného používateľa Facebooku nič. Pre administrátorov veľmi veľa.

3 z môjho pohľadu negatívne zmeny:

  • Neviem ako vy, ale mne extrémne prekáža nekonečné preklikávanie sa medzi súkromným profilom a profilmi stránok, ktoré spravujem.
  • Nové rozhranie ponúka zároveň oveľa menej štatistík, na ktoré sme boli zvyknutí v pôvodnej verzii.
  • Za veľké mínus považujem aj chaotické usporiadanie niektorých tabov, ktoré sú skôr skryté a ich nájdenie trvá oveľa dlhšie než v pôvodnej verzii (vytvorenie politického disclaimera, vytvorenie udalosti, atď)

Bohužiaľ, ako aj pri facebookových zmenách z minulosti, nám nezostáva nič iné, len si na to zvyknúť. A dúfať, že Facebook aktuálnu verziu New Page Experience ešte vylepší.

 

Instagram ponúka možnosť pridať si hudbu do postu

Áno, vidíte dobre. Aplikácia už rolluje novú funkciu, vďaka ktorej viete obohatiť svoj príspevok do feedu aj o pesničku.

Okrem Stories a Reelsov tak môžete pracovať s hudbou už aj v rámci klasických príspevkov. Platí, že hudobná sekvencia musí mať minimálne 5 a maximálne 90 sekúnd. 

Túto možnosť nemám zatiaľ pri všetkých spravovaných profiloch, iba pri vybraných. 

 

YouTube vylepšuje svoje livestreamy 

 

Sociálna sieť potvrdila, že od budúceho týždňa spustí novú funkciu Go Live Together, ktorá umožní zdieľaný livestream 2 používateľom.

Len pre porovnanie, TikTok nedávno oznámil, že povolí v jednom livestreame až šesť používateľov. V instagramovom livestreame môžu byť štyria používatelia. Veľký krok to teda v porovnaní s konkurenciou nie je.

Možnosť Go Live Together by mala byť dostupná pre používateľov, ktorí majú aspoň 50 odberateľov.

 

Ako je to so zdieľaním TikTok dát v Číne?

Dlhodobo sa vedie diskusia ohľadom zdieľania dát z aplikácie TikTok Číne. A to najmä kvôli tomu, že za aplikáciou stojí čínska spoločnosť ByteDance.

V rozhovore pre CzechCrunch povedal generálny riaditeľ TikToku pre Nemecko, strednú a východnú Európu Tobias Henning, že údaje sú v dátových centrách v USA (záloha v Singapure). Zároveň chystajú veľké dátové centrum v írskom Dubline.

Okrem toho Henning uviedol, že z Číny nikdy nedostali žiadosť o odovzdanie akýchkoľvek dát štátnym autoritám. 

 

Ak vás zaujímajú ďalšie novinky zo sveta sociálnych sietí, odoberajte môj newsletter na LinkedIne, aby vám nič neušlo.

 

Martin Piteľ, Head of Digital Executive v PS:Digital

01 - Modified: 2023-10-13 07:27:35 - Feat.: - Title: Mila pri príležitosti No Bra Day v kampani učí, ako si urobiť samovyšetrenie prsníkov 02 - Modified: 2023-09-14 09:56:33 - Feat.: - Title: V novej kampani UPC všetko hrá. Spot stojí na hre Rómeo a Júlia a obľúbenej herečke 03 - Modified: 2023-08-25 11:22:52 - Feat.: - Title: UPC má novú digitálnu agentúru. Je ňou PS:Digital 04 - Modified: 2023-07-06 10:55:31 - Feat.: - Title: Adam Nochta: Pri nových médiách neustále experimentujeme a testujeme nové stratégie 05 - Modified: 2023-07-13 11:23:22 - Feat.: - Title: Po mileniáloch tu máme prvú „digital-native“ generáciu. Ako marketingovo zaujať GEN Z?
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:15