Instagram V.S.
StoryEditor

Marketingový riaditeľ Victorie Secret odchádza po tom, čo značka zamestnala prvú transgender modelku

07.08.2019, 11:01
Autor:
(pš)(pš)
Ed Razek je známy svojimi negatívnymi reakciami na adresu plnoštíhlych modeliek.

Victoria Secret je známa značka vo svete sexi spodnej bielizne. Prednedávnom najala prvýkrát medzi svoje modelky transgender modelku Valentinu Sampaio z Brazílie. Pre značku to bol výrazný krok, v súvislosti s minuloročným vyjadrením jej marketingového riaditeľa. Ed Razek, sa nechal počuť, že transexuálne modelky nemôžu byť tvárou značky, pretože "šou je fantázia". A práve tento marketingový riaditeľ odchádza z pozície po tom, ako sa Victoria Secret rozhodla spolupracovať s Valentinou.

Značka Victoria Secret je vnímaná ako sexi značka, ktorá spolupracuje so štíhlymi modelkami a zobrazuje ženy v dokonalej podobe. A to nie úplne korešponduje so súčasnými hodnotami vo svete reklamy, s autentickosťou a s reálnym zobrazením ženy. Ed Razek už v minulosti reagoval na tento fakt v rozhovore ženského módneho magazínu Vogue. Tam potvrdil, že značka Victoria Secret nebude spolupracovať s plus size modelkami, ktoré aj tak priaznivci bielizne Victoria Secret aj tak nechcú vidieť. Neskôr sa marketingový riaditeľ za svoje slová ospravedlnil.

Jeho vyjadrenie však malo dohru. Podľa viacerých zahraničných médií bola minuloročná módna show s "okrídlenými sexi anjelmi" sprevádzaná negatívnymi komentármi, došlo k poklesom predaja a uzatvorením niekoľkých obchodov, píše theguardiam.com. Portál tiež konštatuje, že sa objavujú hlasy, ktoré hovoria, že prehliadka bude v tomto roku zrušená, čo značka odmieta komentovať.

01 - Modified: 2019-06-13 13:27:15 - Feat.: 0 - Title: Nike nainštaloval v londýnskej predajni plus-size figurínu 02 - Modified: 2019-05-29 12:19:52 - Feat.: 0 - Title: Gillette opäť provokuje. Tentokrát je témou transgender 03 - Modified: 2018-01-11 07:38:41 - Feat.: 0 - Title: Nemecký Playboy má na titulke transgender modelku
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 23:22