Coca-Cola
StoryEditor

Coca-Cola: Nechceme sa vyjadrovať ku kauze Gorila, s ktorou sme boli spojení náhodne. Ale reakciu považujeme za prirodzenú

17.10.2019, 14:50
Autor:
pzpz
Hovorí manažérka komunikácie Coca-Cola, ktorá reagovala na nahrávku Gorila vizuálom.

Spoločnosť Coca-Cola je v súvislosti s politickou situáciou na Slovensku, čím myslíme uverejnenie nahrávky Gorila, pravdepodobne najspomínanejší nápoj.

Deň po tom, ako nahrávku z bytu na Vazovovej ulici dostala väčšina slovenských médií, známy colový nápoj je spájaný s predsedom Smeru Robertom Ficom.  

Expremiér sa odmieta k návšteve bytu priznať a k nahrávke sa vyjadruje slovami: „Smer nemá s Gorilou nič spoločné. Či som pil alebo nepil colu, je nepodstatné. Nie všetko sedí, čo je tam. Sú veci, čo nesedia a ja nechcem robiť vyhlásenia, ktoré by marili vyšetrovanie.“

Coca-Cola sa rozhodla na nahrávku reagovať a na svojej facebookovej stránke uverejnila vizuál s nápisom „Konečne to počujete aj vy“.

Kreatíva vizuálu je z dielne agentúry Mayer/McCann Erickson.

Coca-Cola: Hlavným dôvodom reakcie bola momentálna mimoriadna situácia

Kateřine Eliášovej, manažérke komunikácie Coca-Cola Company Česká a Slovenská republika sme položili niekoľko otázok. 

S: Ako vnímate spojenie s kauzou Gorila? Prečo vás práve táto kauza podnietila reagovať?

Spojenie s negatívnym dianím v spoločnosti nás, samozrejme, neteší, ale je to niečo, čo nemôžeme ovplyvniť. Nechceme sa vyjadrovať k politickej kauze, s ktorou sme boli spojení náhodne. V každom prípade, vzhľadom na pozitívne hodnoty, ktoré naša značka reprezentuje, považujeme našu reakciu za prirodzenú.

S: Prišiel s nápadom na vytvorenie vizuálu klient alebo agentúra?

Nápad vznikol pri spoločnej diskusii s agentúrou Mayer/McCann Erickson, ktorá reagovala pohotovo a s pochopením pre náš zámer uchopiť tému citlivo a s nadhľadom. 

S: Prečo ste sa rozhodli reagovať na nahrávku?

Pre slovenských spotrebiteľov je to momentálne mimoriadne aktuálna téma a to aj bolo hlavným dôvodom reakcie.

Správu budeme aktualizovať.

01 - Modified: 2022-05-02 07:03:53 - Feat.: - Title: Coca-Cola otvorila svoj prvý značkový obchod v Európe 02 - Modified: 2022-02-16 13:37:24 - Feat.: - Title: Coca-Cola štartuje kampaň Screentime 03 - Modified: 2022-01-25 13:31:19 - Feat.: - Title: Coca-Cola HBC má novú riaditeľku právneho oddelenia 04 - Modified: 2021-11-11 18:57:25 - Feat.: - Title: Coca-Cola má prvú vianočnú kampaň v rámci novej filozofie značky Real Magic 05 - Modified: 2021-10-05 15:03:42 - Feat.: - Title: The Coca-Cola Company ČR a SR má nového generálneho riaditeľa
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:48