StoryEditor

Anketa o osobnostiach sociálnych sietí je spustená. Druhý ročník prináša novinky

23.02.2021, 09:50
Autor:
pzpz
Víťazov spoznáme 15. mája počas slávnostného galavečera, ktorý naživo odvysiela Televízia DOMA.

Najväčšia anketa v slovenskom online priestore Social Awards Slovakia odštartovala svoj druhý ročník. Hlavnou myšlienkou a claimom ankety zostáva rovnako ako v minulom roku: “S vplyvom prichádza zodpovednosť“. Názov aj ocenenie však dostalo v tomto roku svoje charakteristické pomenovanie - SOWA.

Prvý ročník bol doslova punk rock, robili sme ho v čase pandémie. Nakoniec sa uskutočnil na jeseň, ale chceme zachovať pôvodnú myšlienku, aby sa oceňovanie konalo v prvej polovici roka. Ideme do náročného obdobia, ale je to výzva, s ktorou sa rozhodne popasujeme. Prinášame množstvo noviniek, hlavná myšlienka však ostala,“ povedal organizátor ankety Štefan Šperka a dodal: Pomenovanie projektu vzniklo spojením písmen z pôvodného názvu a SOWA nám prišlo príjemné vizuálne a zaujalo nás to aj na prvé počutie. Social Awards Slovakia ostáva súčasťou loga aj pomenovania celej ankety.”

Tváre a moderátori projektu Veronika Cifrová-Ostrihoňová a Matej „Sajfa“ Cifra sa opäť zhostili svojich úloh. „Rozhodli sme sa pridať aj po druhýkrát k tomuto projektu, pretože sa nám páči jeho myšlienka oceniť ľudí aktívnych na sociálnych sieťach a spolupráca na prvom ročníku bola príjemná,” povedali moderátori.

Lukáš Kimlička

Slováci budú opäť hlasovať v dvojkolovom hlasovaní na webstránke www.socialawardslovakia.sk a postupne rozhodnú o troch finalistoch v každej kategórii. Hlasovanie v prvom kole bude prebiehať do od 22. februára do 22. marca. Do druhého kola postúpi v každej kategórii už iba 7 influencerov s najvyšším počtom hlasov. Hlasovanie v druhom kole bude prebiehať od 24. marca do 24. apríla.

Novinkou v druhom ročníku je, že ľudia budú môcť svojim obľúbencom poslať SMSku v tvare SOWA medzera a číslo nominovaného, ktoré je uvedené pri každom mene na stránke.

Po skončení hlasovania postupujú do finále prví traja z každej kategórie, pričom sa spočítajú hlasy z oboch kôl. Kategórií je tento rok 12 hlavných, jedna Cena poroty a cena pre TOP osobnosť sociálnych sietí, ktorá vzíde z SMS hlasovania.

Vylepšením prešla aj metodika výberu nominovaných. V 12 kategóriách prešlo sitom 15 osobností sociálnych sietí v každej kategórií a vyberali ich agentúry Socialists a Starmedia, ktoré sú zároveň odborným garantom ankety.

Výsledky ankety sa široká verejnosť, ale i zapojení influenceri dozvedia 15. mája počas slávnostného galavečera, ktorý naživo odvysiela Televízia DOMA od 20.30. Režisérom programu bude Richard Raiman. Ako najsilnejšie médium na sociálnych sieťach sa opäť radi pripájame k ankete Social Awards Slovakia. Teší nás, že projekt napreduje, preto sme sa rozhodli, že mu tento rok nájdeme priestor aj v televíznom vysielaní,” povedal Michal Borec, riaditeľ marketingu a PR televízie Markíza.

01 - Modified: 2020-09-29 19:01:07 - Feat.: 0 - Title: Vyhlásili osobnosti sociálnych sietí. Vyhrali ZOMRI, Plačková či Fero Joke
01 - Modified: 2021-06-16 08:30:18 - Feat.: - Title: Ako sa tvorila nominácia influencerov do Social Awards Slovakia? 02 - Modified: 2021-03-25 07:17:54 - Feat.: - Title: Social Awards Slovakia je v druhom kole. Toto je výber top osobností sociálnych sietí 03 - Modified: 2020-09-29 19:01:07 - Feat.: - Title: Vyhlásili osobnosti sociálnych sietí. Vyhrali ZOMRI, Plačková či Fero Joke 04 - Modified: 2020-08-03 10:20:24 - Feat.: - Title: Výber top influencerov v ankete Social Awards Slovakia sa zužuje 05 - Modified: 2020-07-01 16:19:18 - Feat.: - Title: Štefan Šperka: Chcem, aby mala anketa Social Awards Slovakia v online priestore hodnotu televízneho projektu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 01:32