StoryEditor

Chcete mať na webe video reklamu? Ak nemáte video obsah alebo video prehrávač, riešením je outstream

23.07.2021, 08:00
Autor:
hrnhrn
Formát outstream ponúka niekoľko umiestnení s podobnými výsledkami ako formát instream.

Reklamný video formát outstream bol pôvodne vytvorený, aby umožnil dostať reklamné videá aj na stránky, kde nie je video obsah vytváraný používateľmi alebo vydavateľom. Formát ponúka niekoľko umiestnení a niektoré z nich dosahujú podobné výsledky ako formát instream.

Stretnúť sa s video reklamou na rôznych umiestneniach webových stránok dnes už nie je prekvapením, a to ani tam, kde nie je video prehrávač. Umožnil to formát outstream, ktorý plní úlohu náhradníka za instream, vnímaného ako jednotku medzi reklamnými video formátmi na internete. Mohlo by sa tak zdať, že instream je prirodzenou a tou najlepšou voľbou pre inzerenta z pohľadu výsledkov, ktoré kampaň dosiahne.

​Varianta outstream formátu nazvaná Multiplacement však môže vďaka svojim vlastnostiam inzerentov príjemne prekvapiť, čo potvrdzuje aj Matej Kolarovský, Head of GroupM Operations zo spoločnosti GroupM: „Verím, že kvalitný outstream priestor sa vo výsledkoch môže vyrovnať instreamu. Ďalším predpokladom je férovosť smerom k inzerentom – v tom zmysle, že sa prehrávač zapauzuje mimo obrazovku a reklama je naozaj celý čas viditeľná.“

Ako funguje Outstream Multiplacement?

Multiplacement umožňuje vydavateľovi mať viacej pozícií na jednej stránke, konkrétne v jednej obsahovej linke, napríklad článku, a umožní prehranie viacerých reklamných videí po sebe. Pre inzerenta táto možnosť prináša výhody. Pokiaľ čitateľ odskroluje napríklad v polovici prehrávaného spotu inzerenta, na ďalšej pozícii, ktorá sa mu zobrazí, pokračuje reklamné video od časti, na ktorej tzv. skončil na predchádzajúcej pozícii. Inzerent tak neprichádza o svoju impresiu a získa vyšší VCR (video completion rate). Multiplacement sa dá využiť pri desktopovej aj mobilnej verzii webových stránok.

​Pri formáte outstream je však treba vziať do úvahy, že video nemôže začať hrať kdekoľvek so zvukom, tak ako to odporúča IAB a upozorňuje na to aj Matej Kolarovský. „Možnou slabinou outstreamu je spustenie väčšinou bez zvuku, to sa však dá vyriešiť pridaním titulkov, čo v GroupM dlhodobo odporúčame,“ ponúka riešenie Kolarovský. Ak je formát atraktívny pre inzerentov, je rovnako atraktívny aj pre vydavateľov, ktorí si tak môžu zväčšiť reklamný priestor.

​Outstream Multiplacement

01 - Modified: 2022-04-21 12:40:13 - Feat.: - Title: Caroda predstavuje nový reklamný formát. Outstream Elevator zvyšuje viditeľnosť videoreklám 02 - Modified: 2022-01-19 15:07:18 - Feat.: - Title: Cookieless doba prinesie vyššiu transparentnosť 03 - Modified: 2021-10-02 12:20:50 - Feat.: - Title: Caroda spúšťa Inview Advertising SPP zameraný na videoreklamu 04 - Modified: 2021-08-11 11:34:17 - Feat.: - Title: Viditeľné impresie pri videoreklame budú štandardom 05 - Modified: 2021-06-17 07:40:22 - Feat.: - Title: Sprievodca reklamou: Outstream je štandardnou videoreklamou v neštandardnom prostredí
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 19:46