StoryEditor

Pondelkový kick-off s Petrom Michalkom: Čisté nakopnutie

19.12.2016, 08:41
V pondelok sa kreatívny riaditeľ v MUW Saatchi & Saatchi nenakopáva len tak. Má niekoľko postupov.

Prevediem vás mojím ránom, prvou hodinou po zobudení a všetkým, čo mi pomáha, aby som sa naozaj zobudil nielen do nového týždňa.

ČISTÝ MESIDŽ:

Nielen dnes, ale každé ráno mám veľkú potrebu pozrieť sa na tento poster Guinnes z roku 1936. Visí u mňa na záchode už takmer 10 rokov a stále ma neprestáva tešiť jeho jasný, ľahký a čistý mesidž. Záchod je inak super miesto pre nakopnutie „ako robiť lovely reklamu“.

osobný archív

ČISTÉ ZUBY:

Čistenie zubov je skutočne bohumilá činnosť, ale mňa na ňom baví ešte aj niečo iné. Nemám nad umývadlom zrkadlo, a tak sa pri čistení zubov pozerám do steny. Vtedy si predstavujem, že tam to zrkadlo je a ja v ňom môžem byť hocikým. Marlon Brando, Martin Jakubec alebo Theophilus London... a umývam si zuby. Nič nenakopne lepšie ráno vašu fantáziu a predstavivosť. Ináč, dnes ráno som bol Erika Brindzová.

osobný archív

ČISTÝ NOS:

Džala néti - stará indická očistná technika... ľudovo povedané - normálne si lejem do nosnej dierky slanú vodu, ktorá potom z druhej (nosnej) dierky vyteká. Po tomto akte sa mi lepšie dýcha a Indovia dokonca veria, že táto procedúra otvára tretie oko a vďaka tomu je človek bystrejší a asi aj kreatívnejší, aspoň ja si to tak interpretujem. Vrelo odporúčam.

osobný archív

ČISTÉ TRENCLE:

Toto asi robíme všetci... a tak je to správne. Obliecť si ráno čisté oblečenie dokáže vždy nakopnúť, aj keď potom musíte celý týždeň prepierať špinavé prádlo. 

osobný archív

ČISTÉ TOPÁNKY:

Tých pár minút, keď si každé ráno čistím topánky je rituál, ktorý mám mimoriadne rád. Človek môže nazrieť do seba, zamyslieť sa nad budúcnosťou ľudstva. Keby boli úmysly celého sveta čisté ako moje topánky, žili by sme v raji.

osobný archív

ČISTÁ ELEGANCIA:

Čistá elegancia je, keď sa mi ako napríklad dnes podarí byť na zástavke MHD skôr ako električka. Keď ju nemusím dobiehať, ale takto pekne čakám, ako si po mňa príde. A úplne čistá elegancia je, keď je to takáto krásna čistá. Potom sa môžeme spolu, električka a ja, venovať sledovaniu a počúvaniu cestujúcich.  Pracovný týždeň sa môže začať.

osobný archív

​Toto všetko je ale len základ! Týmto to len začína, pretože byť čistý nestačí.

Dôležitejšie ako mať čistý stôl je pracovať a robiť reklamu (alebo čokoľvek iné) tak, aby sme mali čisté svedomie, že sme urobili maximum, čo sme mohli a vedeli.

Dôležitejšie ako čisté okuliare je správať sa tak, aby sme o sebe mohli povedať, že máme čistý štít.

Keď sa nám toto všetko podarí, môžeme povedať, že to, čo robíme, je čistá radosť a minimalizujete počet ľudí, ktorí by vás chceli nakopať.  

Čisté a veselé kamaráti! 

Členovia Art Directors Clubu každý pondelok píšu, čo ich nakopáva v pondelkové ráno.

01 - Modified: 2017-06-27 10:52:27 - Feat.: - Title: Kick-off s Katkou Králikovou: Ráno pod desinu nejdem (alebo šport, zdravie, motivácia a práca) 02 - Modified: 2017-06-19 20:29:47 - Feat.: - Title: Kick-off s Máriom Poorom: Všade chcem byť prvý 03 - Modified: 2017-06-12 08:26:03 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Baslíkom: Ráno mi stačia tri hodiny 04 - Modified: 2017-06-05 08:58:41 - Feat.: - Title: Kick off s Michalom Hornickým: Turistické atrakcie sú pre mňa nevyhnutné zlo 05 - Modified: 2017-05-29 13:14:48 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Kačenkom: Kto budú ďalší Elvisovia?
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 20:32