StoryEditor

Kick-off so Štefanom Andrejcom: Animáky z Youtubu ráno na mňa neplatia

30.01.2017, 08:35
Kreatívny riaditeľ vo Wiktor Leo Burnett má o ráno postarané. Teda to zaňho robí niekto iný.
  1. Hry a hračky

Nič nenakopne ráno lepšie ako detská nožička v tvári. Keď sa nám narodil syn, spravili sme so ženou dohodu – ona sa s ním morduje celý deň, tak ju za odmenu necháme ráno pospať si. Rána sú teda naše, chlapčenské, moje a synove. Keďže robievam dlho do večera, som za tie naše spoločné rána rád. Nechcem ich odfláknuť animákmi z youtubu, tak sa snažím byť kreatívny aj tu. Kedysi sme kreslili, vytvárali si z knižiek dráhy pre autíčka, stavali lego, v poslednej dobe vymýšľam nové a nové spôsoby, ako zdecimovať bandu superhrdinov, dinosaurov a inej plastovej hávede. Som v tom už fakt dobrý – ak by trebalo vyhladiť nejaký mikronárod, ktorý sa príliš nehýbe, viem presne, ako na to. Našťastie synak zdieľa moje nadšenie pre superhrdinské komixy a postavičky, aj preto to v našom dvojizbáku na mnohých miestach vyzerá takto:

osobný archív

​Keď sme už pri superhrdinoch – Marveláci vydali vymakanú sériu Superhero Mashers – každej postavičke môžete vymeniť časti tela s hociktorou inou zo série a vytvoriť si tak vlastného hrdinu. Máme dvoch. Tretieho nám moja žena zatrhla. Zatiaľ...

osobný archív

  1. Knihy

Ak sa mi podarí vstať skôr ako synovi, ešte pred budíkom, čítam si. Kedysi som čítal hrozne veľa a neskutočne mi to chýba. Mám čas na časopis, mám čas na poviedky a kratšie útvary, ale zažrať sa do niečoho dlhšieho, na to mi už času nevychádza. Tak dávam dva tipy na kraťasy:

Atlas zemí, které neexistují – krásne grafické spracovanie, pekne napísané a hlavne sa človek dozvie mnoho nového.

www.65pole.cz

​Etgar Keret: Sedem dobrých rokov – poviedky sú trochu rýchloobrátkový tovar, ale tento pán ich zvláda písať tak, že aj dva roky po prečítaní z nich niečo zostane človeku v hlave. Niektoré sú veľmi smutné, iné veľmi veselé. Odporúčam tú s titulom „Nesrdečne, tvoj“ – viac ma rozosmial už len Stopárov sprievodca galaxiou.

artforum

  1. Fejsbúčik

Ako každý normálny človek z reklamy, ráno čekujem Facebook. Dozviem sa, kto bol vo fitku, kto slávny zomrel, koho zasa povýšili na kapitána, skrátka všetko dôležité. Komerčné stránky ráno preskakujem, okrem dvoch, ktoré ma bavia svojím formátom a jednoduchosťou:

Formát krátkych videí s vizuálne zaujímavým obsahom a instantná informácia z rôznych oblastí života, po ktorej má človek „wow“ pocit. Insider má veľa „podstránok“, odporúčam hlavne Insider art, inventions a design. Ideálne pre ľudí, ktorí majú v pondelok málo času a len tak si chvíľu browsujú na wecku.

Niekedy sa skrátka potrebujem ráno na niečom tupom zasmiať a toto je dokonalá page na tento účel. Neviem, kto tie gify hľadá, vyrába a či nie je tiež adminom Zomri, ale veľmi ľúbim jeho prácu.

  1. Hudba

Cestou do práce ma najviac nakopne hudba. Málokedy počúvam rádio, väčšinou vydusím niečo z môjho darthvaderského USB-čka. V poslednej dobe som dosť počúval Teddy Bears Cobrastyle – namotávka, ktorú som objavil vďaka reklame na Volvo.

Ráno mávam často temnú náladu, to je čas Nicka Cavea a hocičoho od neho. Do mizérie rannej zápchy na Šancovej sa skvelo hodí jeho song Jesus Alone.

No a keď potrebujem cítiť, že celý svet, a teda aj tento pondelok, je krásny, tak je tu Beck a jeho dva roky starý album Morning Phase. Raz to doniesol do roboty môj kolega Ivan Horváth a odvtedy to s menšími prestávkami počúvam dokola. Díky, Ivo.

Obávam sa, že skončím rovnako infantilne, ako som začal. Keď veziem ráno v aute syna do škôlky, hudobnú dramaturgiu preberá on. Neraz je to rozprávkové CD z Lidlu „Zvieratká a lúpežníci“, čo nás vyprevádza na cestu. Naštartujem auto a Miro Noga ako rozprávkový oslík začne spievať:

Za úspechom, ideme!

Celý život som len robil ,

zážitky si upieral,

pritom na mňa čakal svet, alebo aspoň opera.

Teraz v mojom živote je

miesto len pre radosti,

cítim, že sa stanem hviezdou, hviezdou prvej veľkosti.

 

Existuje niečo povzbudzujúcejšie na štart pracovného týždňa ako vedomie, že to zvládne aj osol? Prajem veľa úspechov.

Pondelkový Kick - off je pravidelná rubrika, ktorú pripravujú Stratégie v spolupráci s ADC (Art Director´s Club). Vďaka nej sa dozviete, ako slovenskí kreatívci začínajú svoj pracovný týždeň a čo ich nakopáva v pondelok ráno. Príjemné uvoľnené čítanie.

01 - Modified: 2017-06-27 10:52:27 - Feat.: - Title: Kick-off s Katkou Králikovou: Ráno pod desinu nejdem (alebo šport, zdravie, motivácia a práca) 02 - Modified: 2017-06-19 20:29:47 - Feat.: - Title: Kick-off s Máriom Poorom: Všade chcem byť prvý 03 - Modified: 2017-06-12 08:26:03 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Baslíkom: Ráno mi stačia tri hodiny 04 - Modified: 2017-06-05 08:58:41 - Feat.: - Title: Kick off s Michalom Hornickým: Turistické atrakcie sú pre mňa nevyhnutné zlo 05 - Modified: 2017-05-29 13:14:48 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Kačenkom: Kto budú ďalší Elvisovia?
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 22:16