StoryEditor

Chlapi neradi nakupujú. Tchibo to chce zmeniť

03.05.2017, 14:44
Autor:
rmrm
Sprievodcom svetom Chlapských nákupov je v novej kampani Tchibo český herec Filip Blažek.

Tchibo chce novou kampaňou osloviť predovšetkým mužov, ktorí doteraz tvorili v jeho internetovom obchode len malú časť nakupujúcich. Ako ukázal prieskum Tchibo, mužom sú nákupy všeobecne proti srsti a najviac zo všetkého uvítajú, keď majú možnosť zaobstarať to, čo potrebujú v najkratšom možnom čase. Tak vznikla myšlienka „Chlapských nákupov“, ktorá hovorí, že Tchibo je mužom šité priamo na mieru a umožní im rýchlo, s minimálnym úsilím a maximálnou zábavou zaobstarať takmer čokoľvek, na čo si spomenú.

„Nechceme našich zákazníkov otravovať nudnými a zdĺhavými rečami o výhodách nakupovania u nás. Naším cieľom je, aby mohli nakúpiť všetko, čo chcú skôr, ako dopijú kávu a v čase, ktorý im ostane sa pobavili,” hovorí Jan Kulhánek, Category Manager Non Food spoločnosti Tchibo Praha.

„Tejto myšlienke zodpovedá aj poňatie kampane. V prvých sekundách povieme všetko potrebné a potom až do konca spotu sa snažíme chlapov už len pobaviť,” podotkol Radovan Andrej Grežo zo Zaraguzy.

​Ústrednou postavou kampane je český herec Filip Blažek, ktorý si strihol rolu štýlového sprievodcu svetom Chlapských nákupov. Kampaň pre Českú republiku a Slovensko pobeží na Facebooku, Youtube a ďalších afinitných rich media portáloch. Kreatívu pripravila reklamná agentúra ZARAGUZA a produkciu obstaral atSwim.

Kampaň sa točila 3 dni, v priebehu ktorých vzniklo 5 spotov a 10 fotografií. Spoty sprevádza výrazný hudobný podmaz - chlapský gitarový riff priamo pre účely kampane skomponovali Jiří Burian (skladateľ známy napríklad z projektov Kapitán Demo alebo Emma Smetana) a Mikoláš Růžička (skladateľ stojaci za kapelou Piano). Obaja títo skladatelia spolupracujú na projekte Republic of two a v roku 2011 získali spoločne ocenenie hudobnou cenou Anděl.

Bez zbytočných rečí

 Šport:

 Striptíz

 Vždy sa trafíte

 Vychytávky pre chlapov

Kampaň Chlapské nákupy:

Klient: Tchibo Praha

Značka: Tchibo

Marketing Director: Steffen R. Saemann

Category Manager Non Food: Jan Kulhánek

Junior Brand Manager Non Food: Helena Pavličíková

E-commerce Manager: Mikuláš Vondra

Digital Marketing Manager: Jaroslav Sodomka

Social Media Specialist: Adriana Šnajdrová

 

Agentúra: ZARAGUZA

Group Creative Director: Michal Pastier

Creative Director: Radovan Andrej Grežo

Strategy Director: Pavol Minár

Copywriter: Tadeáš Haager

Art Director: Matuš Stenko, Dorota Hošovská

Account Team Leader: Vierka Šteffeková

Media Strategist: Peter Mižík

Social Media Specialist: Vladimír Zikmund

 

Production company: AtSwim

Director: Jan Pavlacký

Director Of Photography: Jakub Dvorský

Music: Jiří Burian a Mikoláš Růžička

Producer: Monika Soukup

01 - Modified: 2023-06-09 08:52:07 - Feat.: - Title: New Business Barometer 2022: Víťazi mediálnych tendrov, obrovské rozpočty a prekvapujúce prehry 02 - Modified: 2022-11-19 16:01:50 - Feat.: - Title: Tchibo otvorilo v predajňu v novom koncepte Break Out. Je prvá v strednej a východnej Európe 03 - Modified: 2022-09-05 10:06:27 - Feat.: - Title: Tchibo card oslavuje okrúhle výročie a chystá veľkú kampaň 04 - Modified: 2022-05-03 07:51:08 - Feat.: - Title: Ocenená predajňa Tchibo Bory Mall sa zaradila medzi inšpiratívne prevádzky 05 - Modified: 2022-03-24 09:20:07 - Feat.: - Title: Caffè latte, espresso alebo cappuccino jediným dotykom. Tchibo Esperto PRO pripraví kávu ako od profesionála
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 22:31