Alessandro Pasquale Mattoni
StoryEditor

Šéf Mattoni sa stal prezidentom Európskej asociácie výrobcov minerálnych vôd

02.08.2022, 10:05
Autor:
redred

Po vzore Česka a Slovenska chce presadiť zálohovanie v celej EÚ.

Riaditeľ spoločnosti Mattoni 1873 Alessandro Pasquale mieri na čelo Európskej asociácie výrobcov minerálnych vôd (NMWE). Jedným z jeho hlavných cieľov je zamerať sa na ochranu a propagáciu kvality prírodných minerálnych vôd a zavedenie cirkularity v nápojovom priemysle.  

„Naše odvetvie musí chrániť cenný produkt, ktorý dodávame na stôl ľuďom v celej Európe. Môžeme to dosiahnuť ochranou podzemných zdrojov, podporou biologickej rozmanitosti a zavedením princípov cirkulárnej ekonomiky,“ uviedol Alessandro Pasquale po svojom vymenovaní do funkcie.

Výroba pramenitých a minerálnych vôd má podľa neho šancu stať sa plne cirkulárnou: „Tejto príležitosti sa musíme chopiť, zamerať sa na zavedenie účinných a efektívnych riešení a premeniť ich v komplexný a funkčný systém. Súčasťou musí byť aj prednostný prístup k našim recyklovaným fľašiam, aby bolo možné lokálne uzavrieť kruh.“

O udržateľnosť a zavedenie princípov cirkularity sa Alessandro Pasquale snaží dlhodobo. Mattoni 1873 pred štyrmi rokmi spoluzaložila v ČR iniciatívu Zálohujme.cz, ktorá presadzuje zavedenie plošného cirkulárneho zálohovacieho systému na nápojové PET fľaše a plechovky. Zálohovací systém tento rok zaviedlo aj Slovensko.

Ďalšou prioritou v Čechách a na Slovensku, vrátane ďalších krajín Európskej únie, je pre Alessandra Pasqualeho podpora biodiverzity. Spoločnosť Mattoni 1873 v spolupráci s Českým zväzom ochrany prírody aktuálne predstavila nový projekt „Motýlí louky Rudiho Mattoni“, zameraný na rozšírenie druhovej rozmanitosti v okolí výrobných závodov.

01 - Modified: 2022-05-17 10:06:55 - Feat.: - Title: Mattoni a Budvar sa spojili a vytvorili radler BirGo
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 14:01