StoryEditor

Slováci sú fajnšmekri. Potrpia si na kvalitu piva

09.08.2022, 07:39

Ivan Schwarz je šéfom v regióne EMEA pre Budvar. Pre Stratégie hovorí aj o tom, že pivovar nie je síce odkázaný na dovoz surovín, na druhej strane sa zvýšili ceny vstupov. Budvar však nepoľaví zo svojej kvality, cenu bude musieť preniesť k zákazníkom. To, čo vníma, je, že napriek všetkému je tu trend presunu z lacnejších pív do prémiovejších segmentov.

S: Keď poviem Budějovický Budvar, čo by mi ako prvé malo napadnúť?

Český národný pivovar, ambasádor českého pivovarníctva vo svete a fakt, že každá kvapka nášho piva, ktorá sa predá od Nového Zélandu až po Kanadu, je vyrobená v Českých Budějoviciach.

S: Vnímajú ho takto aj spotrebitelia?

Budvar pôsobí na slovenskom trhu historicky dlhodobo a Slováci vedia, že ide o české pivo vyrábané v Budějoviciach. Starší spotrebitelia tiež vedia, že ide o národný pivovar, teda pivovar v rukách českého národa. U mladých je v tomto smere povedomie slabšie.

S: Plánujete to zmeniť?

Tým, že Budvar v poslednom čase výraznejšie nekomunikoval, a teda mladí ľudia sa k takýmto informáciám nedostali. Toto chceme zmeniť a pracujeme s posolstvami, že Budvar nie je korporácia, ale český národný pivovar.

S: Je potrebné, aby to slovenský spotrebiteľ vedel?

Z prieskumov vieme, že Slováci veľmi pozitívne vnímajú to, že nie sme zahraničná korporácia so zahraničným kapitálom, ale ideme vlastnou cestou a ostali sme nezávislí. Majiteľom pivovaru je desať miliónov Čechov, ktorí vyžadujú tradičné, kvalitné a poctivé pivo. Takže sme zároveň zárukou, že receptúru v žia...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-06-13 07:30:40 - Feat.: - Title: Budvar pre prírodu. Spoločnosť prechádza na papierové obaly 02 - Modified: 2022-05-17 10:06:55 - Feat.: - Title: Mattoni a Budvar sa spojili a vytvorili radler BirGo
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:29