The Musketeers
StoryEditor

Slovensko kúpilo novinky: Výpravnú verziu Troch mušketierov aj taliansku drámu

11.04.2014, 12:24
Na veľtrhu v Cannes oznámili viaceré obchody so slovenskými televíziami. Pozrite sa, aké novinky uvidíme aj u nás.

Distribútori predávajúci na veľtrhu MIPTV ohlásili viaceré dealy. Novinky pôjdu aj na Slovensko.

Slovenskí diváci uvidia novú, výpravnú verziu príbehu Alexandra Dumasa o troch mušketieroch. Seriál The Musketeers kúpila pre Slovensko, ale aj Česko, Poľsko, Maďarsko a Rumunsko spoločnosť SPI International, ktorá ho odvysiela na kanáloch z rodiny FilmBox a ponúkne aj vo VOD službe FilmBox Live. Informuje o tom Rapid TV News a dodáva, že SPI pre FilmBoxy získa i ďalších 15 titulov z knižnice BBC Worldwide. Hrané seriály od nej u nás nakupuje verejnoprávna RTVS, tá však vlastní free-TV práva, pričom FilmBox má pravdepodobne pay-TV licencie.

The Musketeers je historický dobrodružný seriál, ktorý mal premiéru vo Veľkej Británii iba v januári. Prvú časť vysielalo BBC One v nedeľu 19. januára o 21:00 a stala sa druhým najsledovanejším programom týždňa s 9,3 miliónmi divákov (zdroj: BARB). Lepšie čísla mal iba seriál Zavolajte sestričky (Call the Midwife) s 11,4 miliónmi divákov, ktorý mu robil nábehovú krivku. Sledovanosť neskôr klesla a ústálila sa okolo 6 miliónov.

Seriál získala aj BBC America pre trh v USA a ako informuje The Hollywood Reporter, streamovacia služba Netflix kúpila VOD práva pre viacero trhov. BBC Worldwide predalo seriál aj televíziám v Španielsku, Portugalsku, Chorvátsku, Rusku, Kórei a inde.

BBC a BBC America si objednali aj druhú sériu, tá bude k dispozícii v roku 2015. Pozrite si viac o The Musketeers na webe BBC.

Počet divákov The Musketeers na BBC One
(zdroj: BARB)

Na Slovensko mieri aj Conquest of the Seven Seas (Griff nach der Weltherrschaft), dvojdielna dokudráma od Global Screen - firmy, čo distribuuje napríklad Kobru 11. Nový dokument ukazuje, ako moreplavci Ferdinand Magellan a Francis Drake uskutočnili svoje výpravy. Distribútor si pochvaľuje vizuálnu stránku dokumentu: námorné príbehy sú zrekonštruované za pomoci CGI technológie; animácie vznikli podľa skutočných historických údajov a majú komiksový "look". Okrem toho sú k dispozícii multimediálne súčasti a online hra. Dokument mal premiéru tento rok v Nemecku a Francúzsku na Arte, u nás ho kúpila RTVS a v Česku Prima, predal sa aj do Číny, Talianska či Španielska. Informoval o tom samotný Global Screen. Prečítajte si viac o Conquests of the Seven Seas.

Do tretice na Slovensko príde talianska dráma: 12-dielna séria La dama velata z dielne RAI. Pre náš trh ju kúpila RTVS, ktorá taliansku produkciu ponúka aj teraz. O akvizícii informuje web Il velino.

Viac o veľtrhu MIPTV 2014:

http://youtu.be/pmDWE8Jy9EE

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 16:23