Študentská súťaž New School Challenge
StoryEditor

Spúšťa sa New School Challenge, ktorá zapája kreatívnych študentov na pomoc v boji s dezinformáciami

06.03.2024, 09:50
Autor:
redred

Cieľom súťaže je motivovať a povzbudiť kreatívnych študentov a študentky k vytvoreniu návrhu prebunkingovej kampane, ktorá by pomohla Slovákom „zaočkovať sa“ proti dezinformáciám a konšpiráciám.  

New School Communications  v spolupráci s neziskovou organizáciou digiQ spúšťa prvý ročník študenstkej súťaže New School Challenge. 

Cieľom New School Challenge je povzbudiť šikovných mladých komunikátorov a marketérov vytvoriť prebunkingovú kampaň, ktorá pomôže riešiť na Slovensku boj s dezinformáciami. Ich úlohou bude vytvoriť návrh komunikačnej kampane, ktorá atraktívnym a zároveň efektívnym spôsobom vysvetlí Slovákom, ako fungujú dezinformácie, a pomôže tak zvýšiť ich informačnú odolnosť.

Víťazná kampaň musí spájať inovatívnosť, kreativitu a strategický prístup k riešeniu problematiky šírenia dezinformácií. Porota, zložená z renomovaných odborníkov vrátane CEO digiQ Andrey Cox,výskumnej pracovníčky SAV Jany Papcunovej, expertov na boj proti dezinformáciám Tomáša Kriššáka a Daniela Mila a CEO New School Communications Gabriela Tótha,  posúdi návrhy súťažiacich. Tí najlepší môžu získať platenú v komunikačnej agentúre New School Communications a 3000 eur na realizáciu kampane.

„Je alarmujúce, že dezinformáciám a konšpiračným teóriám verí každý druhý Slovák. V rámci našej spolupráce s neziskovou organizáciou digiQ chceme pomôcť k riešeniu tohto problému. Naším cieľom je mobilizovať šikovných komunikátorov a marketérov k vytvoreniu inovatívnej kampane. Veríme, že New School Challenge  pomôže k riešeniu tohto vážneho problému," uviedol CEO New School Communications Gabriel Tóth.

Registrácia do súťaže prebieha od 4.3. do 31.3. a študenti sa môžu prihlásiť na www.newschoolchallenge.sk

01 - Modified: 2023-05-12 13:51:01 - Feat.: - Title: PR expert: Politici zámerne znižujú dôveryhodnosť médií. Pravda ale je, že naše médiá fungujú relatívne dobre 02 - Modified: 2023-03-17 08:35:58 - Feat.: - Title: Elfovia už rok bojujú proti nenávisti a dezinformáciám na sociálnych sieťach
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 21:52