Heineken Slovensko
StoryEditor

Výnimočné momenty s luxusným ciderom Stassen

21.06.2017, 11:52
Autor:
TSTS
Spoločnosť HEINEKEN Slovensko prináša na slovenský trh exkluzívnu novinku v podobe luxusného belgického cideru značky Stassen v troch chuťových variantoch – Brut, Cuvée Rosé a Grand Cru.

Tento prvotriedny cider pochádza z dielne známej rodiny Stassenovcov, ktorá sa výrobe ciderov venuje už od roku 1895 a vďaka ktorej uzrel svetlo sveta vôbec prvý ochutený cider na svete. Dnes je výrobný závod Stassen súčasťou koncernu HEINEKEN a zároveň výkumno-vývojovým centrom spoločnosti pre cider. HEINEKEN je významným hráčom na globálnom trhu so ciderom, je zároveň aj najväčším pestovateľom jabĺk určených na výrobu cideru vo svete s výmerou viac ako 3500 hektárov vo Veľkej Británii a v Belgicku. Prémiová značka Stassen tak doplní portfólio ciderov spoločnosti na slovenskom trhu, ktoré aktuálne tvorí celosvetovo najpopulárnejší Strongbow a tohtoročná novinka Lišiak zo Sadu, ktorá ponúka domácu kvalitu za dobrú cenu.

Nápoj cider sa od uvedenia na slovenský trh teší rastúcemu záujmu zo strany konzumentov, o čom svedčí aj aktuálny 84% objemový trhový podiel ciderov pod záštitou HEINEKEN-u na Slovensku. Po uvedení značky Strongbow a Lišiak zo Sadu prichádza spoločnosť s ďalšou jedinečnou značkou prémiového cideru Stassen. „Slováci si cider skutočne obľúbili, o čom svedčí aj fakt, že priemerný Slovák si v minulom roku zakúpil najviac ciderov značky  Strongbow hneď po Veľkej Británii, ktorá je kolískou tohto nápoja,“ uviedol Peter Nikodem, Brand manager značky Stassen.

Produktový rad ciderov Stassen pozostáva spolu z troch unikátnych chutí, ktoré sa od seba odlišujú použitím rozdielnych odrôd jabĺk a ich kombinácií v procese výroby. Použité odrody sa pestujú vo vápencovej pôde v nadmorskej výške 200 m.n.m. Jedinečnú chuť ciderov Stassen z týchto špecifických odrôd korunuje použitie svetoznámych kvasníc z regiónu Champagne, ktoré nápojom dodávajú okrem delikátnej chuti aj punc luxusu. „Voláme ho preto aj šampanským medzi cidermi. Rad Cidrerie Stassen je skutočne to najlepšie a ukrýva v sebe viac ako 120 rokov skúseností,“ dodáva Peter Nikodem.

Stassen Cidre Brut je prémiový šumivý cider vyrobený z horkosladkých jabĺk s nádychom hrušky, ktoré sa pestujú v regiónoch Aubel a Liége v Belgicku. Má nádhernú zlatú farbu, sviežu chuť s tónmi dreva a bielych kvetov. Zanecháva príjemne lahodný pocit v ústach.

Názov: Stassen Cidre Brut

Objem: 750 ml

Obsah alkoholu: 7,4 %

Odporúčaná cena: 6,99 Eur

Stassen Cidre Cuvée Rosé je prémiový šumivý cider vyrobený z čerstvej šťavy zo vzácnych červených a dezertných jabĺk, ktoré sa pestujú v sade v belgickom regióne Liège. Má svetlý ružový odtieň, rafinovanú a bohatú vôňu s tónmi červeného ovocia. Tento ružový cider sa vyznačuje svojou výraznosťou a harmóniou chuti. 

Názov: Stassen Cidre Cuvée Rosé

Ocenenie: Gold Monde Selection Award (ocenenie za výnimočnú kvalitu)

Objem: 750 ml

Obsah alkoholu: 7,4 %

Odporúčaná cena: 6,99 Eur

Stassen Cidre Grand Cru je prémiový šumivý cider vyrobený z čerstvej šťavy z kombinácie horkosladkých a dezertných jabĺk z regiónu Aubel v Belgicku. Je stelesnením 120 rokov zručnosti rodiny a cidrovne Stassen. Výsledkom je výnimočný šumivý cider s jemnými bublinkami, jantárovou farbou a dlhým ovocným záverom.

Názov: Stassen Cidre Grand Cru

Ocenenie: Gold Monde Selection Award (ocenenie za výnimočnú kvalitu)

Objem: 750 ml

Obsah alkoholu: 8,2 %

Odporúčaná cena: 6,99 Eur

 

Prémiový cider značky Stassen bude dostupný v troch chuťových variantoch v 750 ml sklenených fľašiach v prémiových prevádzkach segmentu Horeca.

 

Rodina Stassen z Aubel-u

Belgická rodina Stassenovcov má takmer 125 rokov skúseností s výrobou a spracovaním ciderov. Ich rodinná tradícia siaha až do roku 1895, kedy León Stassen začal vyrábať prvé cidery na svojej farme v údolí Aubel. Láska k nim prešla z otca na jeho syna, tiež Leona, ktorý založil malú ciderovňu. Keď bol po 2. svetovej vojne v Belgicku nedostatok šampanského, jeho 20 ročného syna Jeana napadlo pridať do svojich ciderov CO2 a vytvoril tak nový šumivý recept - alternatívu k šampanskému.

01 - Modified: 2024-03-01 13:11:30 - Feat.: - Title: Už aj Slovákov poteší nový český prémiový ležiak Krušovice Bohém 02 - Modified: 2023-09-13 12:08:19 - Feat.: - Title: Heineken Slovensko reaguje na revolúciu v gastro segmente: pomáha aj HoReCa akadémiou 03 - Modified: 2023-08-02 12:00:47 - Feat.: - Title: Veľká personálna zmena v HEINEKEN Slovensko. Firma má nového šéfa 04 - Modified: 2023-08-03 10:13:31 - Feat.: - Title: THIS IS LOCCO a HEINEKEN úplne ovládli kategóriu Vizuál 05 - Modified: 2023-05-02 07:36:09 - Feat.: - Title: Zlatý Bažant už nie je to, čo býval: Značka prichádza s prekvapivým a odvážnym komunikačným konceptom
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:08