StoryEditor

Gillette reklama: Mužov urazila a u žien vyhráva

23.01.2019, 12:46
Autor:
pzpz
Na sociálnych sieťach oslovila značka ženské publikum pozitívne.

Gillette kampaň je uverejnená ani nie týždeň a už stihla obehnúť internety, všetky sociálne siete aj webové portály. Väčšina reakcií, ktoré ľudia zdieľali boli nenávistné, zhrozené a našli sa aj takí, ktorých reklama uráža. Prieskum však ukázal iné dáta, ako sme predpokladali. 

Mužom sa na reklame nepáči, že ich vychováva a hovorí ako sa majú správať.

Kampaň podporili aj rôzne svetové značky, ktoré súhlasili s tým, že sa k sociálnym témam treba vyjadriť. Debata sa rozšírila do veľkej miery a tak značka docielila, že o nej začali hovoriť obidve pohlavia a rozmýšľať všetky vekové kategórie. Prieskum sociálnych sietí uverejnil Adweek a potvrdil a dokázal, že Gillette výrazne rozšírila svoje publikum.

Značka sa historicky zameriava na mužské publikum, aspoň tak tomu bolo doteraz, kým hovorila mužom: „The best a man can get“. Znamená to „to najlepšie pre muža“, čo mal byť bozk od ženy na oholenú pleť. V novej kampani prišliel Gillette s claimom „The Best Men Can Be“. Posolstvo sa teda zmenilo, čo viedlo k rozhodnutiu vychovávať mužov, akí by mali byť a ukázať im, ako by sa mali správať.

Výsledkom je, že reklama síce apeluje na mužov, ale obľubu si získala aj u ženského publika. Tvrdenie potvrdzuje graf ukazujúci, že branding kampane sa síce primárne zameriava na mužov, ale zasahuje aj 44 percent žien. Adweek

​Čo sa týka cieľovej skupiny, viac o Gillete a teda o holení hovorí žien, až 62 percent, čo je o 24 percent viac ako mužov.

Adweek

​Z prieskumu tiež vidieť, ako ženy na reklamu reagovali. Polovica sa z nej tešila, 28 percent znechutila a zvyšných 14 percent nahnevala.

Adweek

Článok bol uverejnený na portále Adweek

01 - Modified: 2019-01-15 13:54:27 - Feat.: 0 - Title: Gillette spustil novú kampaň. Vyzýva v nej mužov, aby sa stali lepšími
01 - Modified: 2019-08-20 13:52:54 - Feat.: - Title: Gillette uverejnil ďalšie video zo série „The Best Men Can Be“ 02 - Modified: 2019-05-29 12:19:52 - Feat.: - Title: Gillette opäť provokuje. Tentokrát je témou transgender
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 16:54