StoryEditor

Telekom končí s Bekimom. Vo vianočnom spote sa objavili neznáme tváre

31.10.2019, 09:30
Autor:
pzpz
Mení sa aj tonalita spotov, ktorá je emotívnejšia a civilnejšia.

Slovak Telekom mení komunikačný koncept a bezprostredného Bekima už v ďalšej kampani neuvidíme.

Po dvoch rokoch s Bekimom uvádza Slovak Telekom nový komunikačný koncept, ktorý zastrešila agentúra MUW Saatchi & Saatchi. Najviditeľnejšou zmenou je, že Bekima v kampaniach vystriedajú neznáme tváre. Mení sa aj tonalita spotov, ktorá je emotívnejšia a civilnejšia.

Cieľom nového konceptu je posunúť komunikáciu bližšie k zákazníkovi. Prepájajú ho preto bežné príbehy obyčajných ľudí, s ktorými sa divák ľahko stotožní. Ich hlavnou témou je obdarúvanie, keďže Telekom prináša propozície, ktoré sú výrazne zamerané na starostlivosť o zákazníka. Jednoduchú dejovú líniu príbehov podčiarkuje filmová kamera, výraznejší sound design a filmová hudba.

Vianočnú kampaň režírovalo známe režisérske duo Wolfberg a natáčalo sa v okolí Vysokých Tatier.

​​Vizitka kampane

Klient: Slovak Telekom – Petra Novotná, Rastislav Škerko, Ivana Daučíková
Creative director: Jakub Kuvik
Copywriter: Ivana Polohová
Art director: Veronika Holaňová
Unit director: Tatiana Hrutková
Account manager: Ema Marišová, Zuzana Gazdová
Strategy planner: Klaudia Linkeschová, Kamil Charvát
Réžia: Wolfberg
Produkcia: Armada Films
Mediálna agentúra: Wavemaker

Bekim prebral štafetu po Saganovi

Slovak Telekom zmenil komunikačný koncept koncom februára 2018. Štafetu po Petrovi Saganovi, ktorý bol tvárou Telekomu tri roky, prebral stand-up komik Bekim. Autorom konceptu zostala agentúra MUW Saatchi & Saatchi, ktorá je dvornou agentúrou mobilného operátora doteraz.

Prvý spot s Bekimom mal názov „Áno“. Nová tvár Telekomu v ňom hovorila o tom, čo mu prináša najlepšia sieť na Slovensku. V reklame vystupujú jeho skutoční priatelia a blízki ľudia: kamoš Šule, tréner Mišo, manželka Laura a nechýba ani mamka Zuzana.

Bekimovi najbližší sa objavili vo väčšine televíznych spotov. V jednej z reklám zdolával bariéry a vyšiel po schodoch budovy Slovenského rozhlasu.

Neskôr vyzýval ľudí, aby sa stali skutočnými outsidermi. Agentúra MUW Saatchi & Saatchi získala za kampaň Outsider dve bronzové ocenenia na súťaži kreativity Zlatý klinec. Konkrétne v kategórii Kampaň a Digital: Mobile & Apps.

​Prvé a posledné Bekimove Vianoce v Telekome boli plné pohody a nových technológií. Celkovo sme v éteri videli tri vlny reklám, každá zameraná na inú propozíciu. Dej všetkých troch sa odohrával na horách v lyžiarskych strediskách Donovaly a Malino Brdo, kam sa vybral Bekim so svojou partičkou.

​​Do pohybu dal Bekim aj celý štadión, kedy menil pravidlá hry, a cez leto rozprúdil zábavu v letnom klube na brehu Dunaja pri Čunove. V poslednom spote sa z neho stal rýchly superhrdina v spomalenom svete. 

01 - Modified: 2024-03-08 13:41:27 - Feat.: - Title: Rodina je ten najdôležitejší tím, odkazuje Telekom v novej kampani s Brankom Radivojevičom 02 - Modified: 2023-10-12 10:07:46 - Feat.: - Title: Telekom si v novom spote pripomenul tragédiu na Zámockej. Hovorí, že LGBTI+ komunita nemá žiť v strachu 03 - Modified: 2023-10-10 09:34:32 - Feat.: - Title: Ako si nájsť svoju cestu k úspechu na sociálnych sieťach a neohýbať trendy 04 - Modified: 2023-09-20 12:09:54 - Feat.: - Title: Telekom v novej kampani posúva hranice nekonečna 05 - Modified: 2023-10-04 08:45:13 - Feat.: - Title: Film TV reklama: Skutočné pohodlie s WOW wifi je svieže a má super casting
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:11