Social Awards Slovakia
StoryEditor

Výber top influencerov v ankete Social Awards Slovakia sa zužuje

03.08.2020, 12:05
Autor:
pzpz
Viac ako 120-tisíc hlasujúcich vybralo 9 finalistov v každej z 9 kategórií.

Slovensko rozhodlo o tom, ktorí influenceri a vlogeri zabojujú o prvenstvo v 1. ročníku najväčšej ankety v slovenskom online priestore. Viac ako 120-tisíc hlasujúcich vybralo spomedzi dvoch stoviek influencerov a vlogerov 9 finalistov v každej z 9 kategórií Social Awards Slovakia. V 2. kole hlasovania Slováci vyberú troch finalistov v každej kategórii.

Naplnilo sa aj motto súťaže „S vplyvom prichádza zodpovednosť“. Moderátori Veronika Cifrová Ostrihoňová a Matej „Sajfa“ Cifra sa totiž rozhodli odstúpiť z ankety.

Dvojica moderovala úvodnú tlačovú konferenciu a Veronika a Sajfa  sú hlavnými tvárami televízneho spotu ankety. Budú tiež moderovať slávnostný galavečer. „Myslím, že odstúpenie z ankety je správny krok. Nechceme, aby vznikli akékoľvek pochybnosti o férovosti ankety, ktorú sme sa rozhodli podporiť a ktorej veríme. Prijať zodpovednosť v dnešnej dobe nie je samozrejmosťou, my sme aj preto urobili toto rozhodnutie spoločne a stojíme si za ním,hovorí Veronika Cifrová Ostrihoňová. „To, že odstupujem z ankety neznamená, že ju nechcem vyhrať. Len si na to pár rokov počkám (smiech). V prvom rade by sme však obaja chceli poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí nám dali hlas. Ďakujeme a veríme, že si v 2. kole spomedzi desiatok inšpiratívnych ľudí nájdu influencera, ktorému dajú svoj hlas, dodáva Sajfa. Ten rovnako ako Veronika v hlasovaní bez problémov postúpil do 2. kola. V hlasovaní ich nahradia Influenceri, ktorí skončili v ich kategórii na ďalšom mieste. 

​Medzi postupujúcimi do 2. kola, ktorí sú zverejnení na webstránke www.socialawardslovakia.sk nechýba žiadne z veľkých mien slovenského influencerského neba. „Potešilo ma obrovské množstvo pozitívnych reakcií. A z kritiky, ktorej sa samozrejme nevyhnete, sa budeme snažiť zobrať si to, čo môžeme na ankete vylepšiť. V prvom rade chcem poďakovať fanúšikom a hlasujúcim, pre ktorých sme túto anketu robili. Tiež aj naším partnerom, ktorí stáli a stoja pri nás,hovorí organizátor ankety Štefan Šperka a dodáva: „Pred začiatkom sme si interne stanovili počet hlasujúcich, pri ktorom budeme anketu považovať za úspešnú. Že túto hranicu prekonáme za pár dní a konečné číslo bude niekoľkonásobne vyššie, mi nenapadlo ani vo sne. Prirátajte si k tomu stovky zdieľaní na sociálnych sieťach a 3,5 milióna PV na našej stránke. Je to pre nás odmena za náročné dni a bezsenné noci, ktoré sú spojené s organizovaním ankety v čase pandémie koronavírusu. Je to však pre nás aj záväzok, aby sme pripravili čo najlepšiu anketu  a vybudovali niečo, čo vydrží roky až desaťročia.“ 

Po hlasovaní príde porota

Hlasovanie v druhom kole bude prebiehať od 3. augusta do 15. septembra 2020 na www.socialawardslovakia.sk. Po skončení hlasovania postupujú do finále prví traja z každej kategórie (27 postupujúcich). Z trojice najúspešnejších po sčítaní hlasov 1. a 2. kola vzíde víťaz každej kategórie.

Porota v zložení: influencer Daniel „Gogo“ Štrauch, riaditeľ PR a marketingu TV Markíza Michal Borec, spoluzakladateľ serveru Startitup Group Marek Šándor, redaktorka Stratégií Patrícia Žilková, art director z agentúry Zaraguza Michal Mazan, Miroslava Jarošová a Ľubomír Šulko za agentúru PR.Konektor, rozhodne aj o udelení špeciálnej ceny. Tá je určená pre influencerov, ktorí majú menej ako 10 000 sledovateľov, ale ich tvorba je zameraná na vzdelávanie širokej verejnosti a zaslúži si pozornosť. Úspech v ankete Social Awards Slovakia im má dopomôcť k širšiemu publiku a výraznejšiemu úspechu, či rozbehu ich práce na sociálnych sieťach.

Výsledky ankety sa široká verejnosť, ale i zapojení influenceri dozvedia 29. septembra počas slávnostného galavečera, ktorý naživo odvysiela Televízia Markíza na online platforme Markíza Plus.  O prvenstvo budú influenceri a vlogeri bojovať v deviatich kategóriách: BEST PUBLIC RESPONSIBILITY, BEST TRAVEL, BEST ENTERTAINMENT, BEST LIFESTYLE and BEAUTY, BEST FOOD, BEST COMMUNITY PAGE BEST FITNESS and HEALTH, BEST FAMILY a NO LIMITS.

 Víťazov hlasujúci i slovenskí influenceri spoznajú 29. septembra na slávnostnom gala večeri, ktorý odvysiela Televízia Markíza na online platforme Markíza Plus.

01 - Modified: 2020-06-16 06:37:38 - Feat.: 0 - Title: Slováci budú za svojich obľúbených influencerov hlasovať v ankete
01 - Modified: 2021-06-16 08:30:18 - Feat.: - Title: Ako sa tvorila nominácia influencerov do Social Awards Slovakia? 02 - Modified: 2021-03-25 07:17:54 - Feat.: - Title: Social Awards Slovakia je v druhom kole. Toto je výber top osobností sociálnych sietí 03 - Modified: 2021-02-23 08:54:02 - Feat.: - Title: Anketa o osobnostiach sociálnych sietí je spustená. Druhý ročník prináša novinky 04 - Modified: 2020-09-29 19:01:07 - Feat.: - Title: Vyhlásili osobnosti sociálnych sietí. Vyhrali ZOMRI, Plačková či Fero Joke 05 - Modified: 2020-07-01 16:19:18 - Feat.: - Title: Štefan Šperka: Chcem, aby mala anketa Social Awards Slovakia v online priestore hodnotu televízneho projektu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:19